Релігійна громада села Новоселиця Благовіщенської громади вирішила перейти з УПЦ Московського патріархату до Православної Церкви України. Про це Точці доступу розповів староста села Володимир Срібний.

Про перехід одноголосно на зборах проголосували 119 жителів. Перед цим зібрали 380 підписів. Далі усі документи направили до районної влади. За словами старости, більшість підтримують перехід. За те, щоб залишитись у підпорядкуванні московського патріархату – не більше десяти жителів.

Приїжджала до нас комісія з Кропивницького. Сказали, що термін переходу може тривати до трьох місяців, якщо без судів, – розповів староста.

За його словами, нинішній настоятель храму на честь святого благовірного князя Ігоря Чернігівського УПЦ разом із громадою переходити відмовився.

Не захотів. Пропонували. Він не прийшов на збори. Категорично проти.

Мотивує тим, що вони українська православна церква. А те, що вони підпорядковані Росії? Поки нового настоятеля не шукаємо. Буде рішення від адміністрації про передачу майна, тоді вже.

8 грудня стало відомо, що в обласній військовій адміністрації відбулося засідання комісії, на якій розглянули додержання законодавства жителями Новоселиці.

Обласна комісія на виїзному засіданні у Новоселиці ознайомилася із ситуацією, перевірила достовірність та легітимність проведених зборів релігійної громади. Юридичний відділ перевірив документи, які надала релігійна громада. Вивчивши питання комплексно, запропонували  рекомендувати начальнику ОВА затвердити поданий Статут у новій редакції, – написали в телеграм-каналі ОВА.

Раніше Точка доступу повідомляла, що релігійна грoмада села Кoрoбчине вибoрoла правo віруючих ПЦУ на Святo-Успенську церкву в селі Кoрoбчинoму Нoвoмиргoрoдськoї грoмади.


Головне сьогодні