Вісім бронзових та чотири золоті медалі здобули кіровоградські дзюдоїсти Кеджау Ньябалі та Дмитро Лучина за період відбору до участі в Олімпійських іграх-2016, які відбудуться в Ріо-де-Жанейро. Про це повідомив старший тренер обласної федерації дзюдо Сергій Нечмоня під час прес-конференції сьогодні, 29 червня.

Інформацію про це з місця подій передає кореспондент Точки доступу.

За словами спортсменів, період відбору був складним і напруженим, в результаті ліцензію на участь в Олімпіаді отримав Кеджау Ньябалі.

Було дуже складно і непросто. Відбір тривав два роки і лише в кінці цього періоду стало зрозуміло, що я отримав ліцензію на участь. Я вдячний за підтримку Кіровоградській федерації і гордий представляти Кіровоградщину на іграх ,– говорить спортсмен. 

Про складність, перш за все психологічну, періоду відбору говорить й інший кіровоградський спортсмен Дмитро Лучина, який цього року не зміг отримати ліцензії. 

У великому спорті не можна недооцінювати ні працю противника, ні моральне налаштування і підготовку. Я гарно розпочав відбірний період та показував високі результати, але під кінець десь проявив слабкість, десь недопрацював, – зазначив Дмитро.

Однак спортсмен налаштований брати участь у відборі до наступних Олімпійських ігор, і не полишає мрії випробувати свої сили в змаганнях такого рівня. 

Як зазначив заслужений тренер України Віталій Дубров, велику роль, окрім фізичної підготовки, грає досвід спортсменів та їх психологічна налаштованість на перемогу. На його думку, Кеджау Ньябалі має всі шанси піднятись на переможний п'єдестал, все буде залежить від налаштування і підготовки.

Багато що буде залежати від жеребкування та налаштування спортсменів, бо рівень фізичної підготовки дуже рівний, – говорить тренер.


Головне сьогодні