Сьогодні, 22 грудня, відбулося третє засідання першої сесії Кропивницької міської ради восьмого скликання, передає Точка доступу.

Основні питання, які увійшли до порядку денного – це утворення постійних комісій та призначення їхніх голів і прийняття бюджету Кропивницької територіальної громади на 2021 рік.

Роботу депутати розпочали о 10 годині, для участі у засіданні зареєструвалися 36 депутатів – кворум є.

Розпочали роботу з приємного – іменними годинниками нагородили Івана Борщенка та Анатолія Компанійця, які стали переможцями змагання серед військових «Ігри нескорених». Також відзначили 18 спортсменів та 14 тренерів за досягнення у спорті.

Далі депутати заслухали виступ жительки мікрорайону Стара Балашівка Валентини Решетнюк. Під час своєї промови жінка просила закласти в бюджет додаткові гроші для кропивничан, оселі та майно яких постраждало внаслідок смерчу, який пронісся у Кропивницькому 17 жовтня.

Міський голова Андрій Райкович зазначив, що компенсація за надані збитки видається з державного бюджету і цю пропозицію внесуть на розгляд сесії обласної ради, яка відбудеться завтра, 23 грудня.

Потому Андрій Райкович повідомив про створення двох нових депутатських фракцій: фракція партії «Слуга народу», яку очолила Ольга Ковальова-Алокілі та фракція партії «Рідне місто», яку очолив Олександр Шамардін.

Далі Андрій Райкович зачитав перелік комісій міської ради. Їхній склад затвердили напередодні, сьогодні оголосили обраних голів. Подивитися цю інформацію можна за посиланням.

Наступним питанням стало затвердження бюджету Кропивницької територіальної громади на 2021 рік.

Під час виступу начальниця фінансового управління міської ради Любов Бочкова зазначила, що дохідна частина бюджету складе 2 мільярди 305, 5 мільйонів гривень. Загальний обсяг видатків бюджету Кропивницької територіальної громади на 2021 рік складає 2 мільярди 346 мільйонів гривень. Детальніше про розподіл бюджету можете побачити за посиланням.

Під час обговорення проєкту бюджету депутатка партії «Рідне місто» Катерина Шамардіна висловила незадоволення тим, що у бюджеті на реалізацію проєктів, які перемогли у конкурсі «Громадський бюджет», виділено усього 5 мільйонів гривень.

Депутатка зазначила, що й ті проєкти, які перемогли у 2019 році та мали бути реалізовані у 2020-му, профінансовані лише на 2 мільйони. Хоча загальна їхня вартість була 7 мільйонів гривень. Так, аби реалізувати минулорічні і цьогорічні проєкти, необхідно було закласти в бюджет 10 мільйонів гривень. Втім, ініціативу депутатки не підтримали.

З 38 присутніх на сесії депутатів, 32 проголосували «за» проєкт бюджету, 5 утрималися, 1 не голосував.

Детальніше, як проходило сьогоднішнє засідання, дивіться у фоторепортажі Точки доступу:

Читайте також: У Кропивницькому міська рада чекає на інвесторів для роботи в готелі "Київ"



Головне сьогодні