Обираючи салати на святковий стіл, хочеться не лише смачно поїсти, але й здивувати гостей. Пропонуємо кілька неймовірно смачних варіантів, які стануть родзинкою вашого новорічного меню.

Салат з курки і апельсинів

Інгредієнти:

  • куряче філе – 400 г
  • апельсини – 400 г
  • яйця – 4 шт.
  • майонез – 150 г

Приготування:

  1. Відварене куряче філе подрібнити ножем або руками.
  2. Яйця відварити, нарізати кубиками.
  3. Апельсини почистити і зняти плівку з дольок, нарізати кубиками.
  4. Курку, яйця, апельсини висипати в салатницю і перемішати.
  5. Посолити, заправити майонезом і знову перемішати. Салат готовий.

Салат з курки та апельсинів


Теплий салат з яловичиною, болгарським перцем та овочами

Інгредієнти:

  • яловичина – 300 г
  • помідори чері – 200 г
  • болгарський перець – 2 шт
  • цибуля фіолетова – 1 шт
  • петрушка – 10 г
  • рослинна олія – 3 ст. л
  • сіль, перець – до смаку
  • оливкова олія – 3 ст. л
  • мед – 1 ч. л
  • гірчиця в зернах – 1 ч. л

Приготування: 

  1. Для заправки змішайте оливкову олію, мед, гірчицю та мелений перець.
  2. Цибулю наріжте півкільцями. Оцет змішайте з цукром і залиште до розчинення кристалів. Залийте маринадом червону цибулю і відкладіть. Оцет потрібно злити перед додаванням цибулі в салат.
  3. Помідори чері помийте, просушіть і розріжте навпіл.
  4. Болгарський перець очистіть від насіння та наріжте соломкою.
  5. Зелень також помийте та подрібніть.
  6. Шматок яловичини помийте та висушіть, з усіх боків змастіть олією і обсмажте на сухій пательні на сильному вогні 3-5 хвилин з кожного боку і наріжте соломкою.
  7. У глибокій ємності поєднайте усі інгредієнти. 

Теплий салат з яловичиною, болгарським перцем та овочами


Перигорський салат

Інгредієнти:

  • куряча печінка – 400 г
  • помідори (невеликі) – 4 шт. (400 г)
  • авокадо – 1 шт. (250 г)
  • салат айсберг – 1 невеликий качан (350 г)
  • яйця – 4-5 шт.
  • лимонний сік – 1 ст. л. або за смаком
  • сіль

Інгредієнти для заправки:

  • домашній майонез  – 5 ст. л.
  • кетчуп гострий  – 2 ст. л.
  • коньяк  – 1 ст. л.
  • лимонний сік  – 1/2 ст. л. або за смаком
  • сіль  – при потребі

Приготування: 

  1. Салат розібрати на листки і порізати смужками шириною 1 см.
  2. Відварені накруто яйця порізати четвертинками. Кожен помідор розрізати на 6-8 частин.
  3. Авокадо очистити від шкірки і порізати тонкими плястерками.
  4. Печінку помити, при потребі очистити від плівок і порізати невеликими шматками.
  5. На сковорідці розігріти трошки олії, викласти печінку і смажити на великому вогні, постійно помішуючи, 4-5 хв. В кінці смаження печінку посолити.
  6. Спершу рівномірно викласти порізане листя салату на тарілку, трошки посолити. Поверх салату – шматочки авокадо. Авокадо скропити лимонним соком.
  7. Потім викласти порізані яйця і помідори, залишивши посередині місце для печінки. Печінку викласти невеликою гіркою.
  8. Майонез ретельно перемішати з кетчупом, коньяком та лимонним соком.
  9. Салат полити заправкою. Перигорський салат готовий.

Перигорський салат


Новорічний салат “Шишки”

Інгредієнти:

  • 4 шт. відвареної картоплі,
  • 4 шт. варених яєць,
  • 300 грамів відвареного (бажано копченого) курячого філе,
  • 150 грамів огірків (можна як свіжих, так і маринованих),
  • трішки твердого сиру,
  • близько 250 грамів смаженого мигдалю,
  • майонез,
  • сіль, перець та інші спеції.

Приготування: 

  1. Натріть на середній тертці варену картоплю та перемішайте її з майонезом. Доведіть до смаку, додавши спеції.
  2. Візьміть ложку і почніть викладати на тарілку це пюре у вигляді шишки (товщина пюре не має бути більшою за 1,5 см, інакше шишки вийдуть занадто великі).
  3. Візьміть куряче філе, наріжте його дрібними шматочками й посипте зверху рівномірно поверх картоплі.
  4. Далі на зовсім дрібній тертці натріть огірок поверх філе.
  5. Четвертим шаром повинні йти натерті яйця, перемішані з майонезом.
  6. Поверх цього натріть твердий сир.
  7. Фінал – викладіть смажений мигдаль. Він стилізує салат і нагадуватиме шишку.

Новорічний салат "Шишки"


Салат із горіховою заправкою

Інгредієнти:

  • 3 шт. помідорів (бажано великі)
  • 3 огірки (середнього розміру)
  • одна цибулина

Для соусу:

  • 100 грамів волоських горіхів
  • 1 пучок петрушки
  • 2-3 зубчики часнику
  • 1 ст. ложка олії
  • 1-2 ч. ложок оцту
  • сіль та перець за смаком
  • вода.

Приготування: 

  1. Поріжте овочі: цибулю й огірки – півкільцями, помідори – кубиками, а петрушку дрібно нашаткуйте.
  2. Для заправки блендером подрібніть горіхи. Далі вкиньте часник і ще раз подрібніть. Має вийти суміш, схожа на паштет.
  3. Додайте спеції за смаком, а також влийте оцет та олію – ще раз збийте.
  4. Наступний етап – додайте трішки води, щоб заправка не була занадто густою. Води додавайте стільки, поки не вийде консистенція сметани. Звісно, все це потрібно блендером “перекрутити”.
  5. Заправте цим соусом овочі й дайте салату 15-20 хвилин настоятись.

Овочевий салат з горіховою заправкою

Читайте також: Що подивитись з дитиною на канікулах: добірка новорічно-різдвяних мультфільмів


Головне сьогодні