У Кропивницькому продовжуються підготовчі роботи по реконструкції Набережної. Громадський діяч Артем Стрижаков проінспектував хід робіт над проектом.

Архітектор Володимир Рак зазначив, що вони продовжують працювати над технічною документацією. За його словами, зараз триває розробка техніко-економічного обґрунтування.

Ми обробляємо дані, віддаємо їх на експертизи. Зараз віддали на експертизу дані, що стосуються інженерних мереж. Для нас важливо, перш за все, завершити розробку документації, захистити, а потім приступати до першої черги реконструкції на відрізку від вулиці Михайлівській до вулиці Островського, - говорить Володимир Рак.

Артем Стрижаков на своїй сторінці у Фейсбуці зазначив, що команді проектантів було б куди простіше і швидше працювати, якби було реальне сприяння міської влади. За його словами, сьогоднішній темп міської влади розтягне реконструкцію на десятиліття.

Проінспектували хід робіт за проектом реконструкції Набережної. Архітекторам спасибі, практично на ентузіазмі продовжують працювати над розробкою технічної документації.

За відповідями на наші запити до міськради розуміємо, що від влади немає ні сприяння, ні повноцінного фінансування. Робочу групу, створену за нашою ініціативою і покликану контролювати процес, - розпустили. А куди поділися 4 млн грн, закладені на проект в минулому році, влада міста пояснити не може.

Прозорість процесу міської влади не потрібна, як і сама Набережна - це очевидно. На противагу - приклад Тернополя. Молодь презентувала проект, прогресивний мер підтримав і місто отримало нову набережну за рік!

Нашу реконструкцію потрібно, як мінімум, починати в цьому році. Люди вже втомилися від імітації владою роботи, всі хочуть бачити нову Набережну.

Як повідомили Артему Стрижакову в міській раді у відповідь на інформаційний запит, з виділених в минулому році майже 4 мільйонів гривень в мерії змогли освоїти лише 560 тис. грн. Ці кошти направили на розробку технічної документації. А у 2019 р. з міського бюджету виділили лише 1 млн грн. Більше грошей на Набережну з міського бюджету не заплановано.

Обіцяних народними депутатами грошей не було і минулого року, і нинішнього. У Міністерстві фінансів України і в Міністерстві регіонального розвитку стверджують, що «відповідна субвенція з держбюджету в 2019 році на реконструкцію центральної Набережної в місті Кропивницькому не передбачена».

На думку Стрижакова, в першу чергу потрібно відновити робочу групу. А поки архітектори займаються технічною документацією, мерія повинна переходити до конкретних кроків.

Роботу над проектом, який на конкурсі з громадського бюджету підтримали тисячі кропивничан, без зволікань потрібно почати вже в цьому році, наголошує Артем Стрижаков.

Нагадаємо, після перемоги проекту Муніципального бюро Стрижакова на конкурсі громадських проектів у Кропивницького з'явився шанс відродити обличчя міста – нашу Набережну. Торік архітектори почали розробку технічної документації і зараз продовжують над нею працювати.

Фото зі сторінки Артема Стрижакова у Фейсбуці.



Головне сьогодні