Суддю Кіровського райсуду у Кропивницькому Олексія Галагана можуть звільнити, бо він не склав кваліфікаційний іспит на відповідність займаній посаді.

Відповідне рішення оприлюднила Вища кваліфікаційна комісія суддів України, передає Точка доступу.

Комісія встановила, що Олексій Галаган отримав менше 50 відсотків від максимально можливого бала за підсумками іспиту. Перевіряли рівень знань у сфері права і рівень практичних навичок.

Оскільки Галаган О.В. не підтвердив своєї професійної компетентності на етапі іспиту, адже отримав менше 50 відсотків від максимально можливого бала, він не може бути допущений до наступного етапу кваліфікаційного оцінювання, – йдеться у рішенні.

Відтак, Вища кваліфікаційна комісія суддів України внесе подання до Вищої ради правосуддя (ВРП) з рекомендацією звільнити Олексія Галагана з посади судді Кіровського райсуду.

Під час підготовки матеріалу стало відомо, що сьогодні, 24 жовтня, ВРП розгляне заяву Олексія Галагана про відставку.

Як писала Точка доступу раніше, у 2016 році патрульні затримали Олексія Галагана під час керування авто у нетверезому стані і склали необхідні протоколи, а вже на наступний ранок він написав заяву до прокуратури про перевищення поліцейськими своїх повноважень. 9 серпня 2016 року біля приміщення Кіровського райсуду активісти влаштували флешмоб. Принесли умовні склянки з алкоголем і кермо від машини, аби вручити їх судді, який керував автомобілем у нетверезому стані.

Читайте також: У Кропивницькому біля ліцею знайшли гранату: у поліції розповіли деталі


Головне сьогодні