Свято Останнього дзвоника влаштували у Кропивницькому для випускників-волонтерів. Вітання приймали підлітки із Маріуполя, Харкова, Донецька, Чаплинки, Каховки та Кропивницького. Вчорашні школярі стали частиною волонтерської команди і щодня допомагають сотням переселенців. Як подяку за їхню працю, старші колеги організували для молодших пам’ятний вечір. На святі побували журналісти Точки доступу.

Танці, квіти, повітряні кульки і торт. Свято, як у мирні часи, організували для випускників-волонтерів у найбільшому гуманітарному центрі Кропивницького.

Небайдужі принесли для дівчат ошатні сукні та туфлі. Безкоштовно зробили їм зачіски та макіяж. 

Почуваються королевами – сміються Настя з Херсонщини та Ліза з Харкова:

Ми з самого ранку на манікюрі, зачісках… Це не може не радувати. Ми відчуваємо себе справжніми принцесами, ні –  королевами!

Однокласників війна розкидала по всій Україні і за кордоном, – розповідає Андрій із Маріуполя. Аби не сумувати і бути корисним, хлопець знайшов себе у волонтерстві. 

Ми виїхали, коли місто розбомбили, після того, як частину міста вже захопили. Так як міста вже немає, то краще вже тут. Тут, наприклад, теж свій веселий колектив, – говорить він.

Свято всією командою та з допомогою небайдужих містян готували близько двох тижнів, – розповідають волонтерки Дар’я та Віка. Кажуть, хотіли підтримати дітей, які мужньо долають життєві виклики.

Ми дуже любимо наших волонтерів-випускників, вони нам як рідні. Ми дуже хотіли влаштувати якесь їм свято і ми дуже раді, що так вийшло, – говорить Дар’я.

Тому що випускний – це пам’ятна подія, і, коли його немає, це дуже образливо. В нас, наприклад, випускний був, нам є що згадати, – додає Віка.

Вітати випускників прийшли їхні рідні та колеги-волонтери. 

Випускникам, перш за все, хочеться побажати миру на нашій землі і щоб ми змогли повернутися у свої домівки, – каже мати випускниці Оксана. 

Так як ви можете допомогти, зрозуміти, розрадити у свої 17, 18 років – не всі можуть і в 40. Те, які системи ви налаштовували, які кризові ситуації ви вирішували, скільком людям ви допомогли, це обов’язково вам окупиться, воздасться і головне – будьте щасливими, – сказала координаторка гуманітарного центру Олена Горобець.

Природа щось знає. Ви помітили, що коли ми заспівали Гімн України, вийшло сонце, а значить, що ми обов’язково дочекаємося перемоги, – зазначила очільниця ГО "Територія успіху", що опікується гуманітарним центром, Інга Дуднік.

Останній дзвоник для випускників дав Давид Куліков із Херсона. 

Фото: Григорій Зуб

Читайте також: У найбільшому гуманітарному центрі Кропивницького 80% волонтерів – переселенці (ФОТО)


Головне сьогодні