Фонд гарантування вкладів фізичних осіб заявляє про незаконне відчуження майна "Світловодський маслосиркомбінат" (Кіровоградська область), цілісний майновий комплекс якого з 2007 року є в заставі за іпотечним кредитом, виданим ліквідованим банком "Фінанси та кредит".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Фонду.

"В результаті шахрайських дій невстановлених посадових осіб АТ" Світловодський маслосиркомбінат ", а саме - незаконного відчуження майнового комплексу, що є предметом іпотеки, банку "Фінанси та Кредит" і державі було завдано збитків у великих розмірах", - йдеться в заяві ліквідатора банку.

У документі вказується, що ліквідатор банку в кінці січня 2016 отримав лист, в якому повідомлялося, що згідно з договором купівлі-продажу від 26 січня 2016 року зміниdся власник нерухомого майна АТ "Світловодський маслосиркомбінат".

Відповідно до законодавства, іпотекодавець має право виключно на підставі згоди іпотекодержателя відчужувати предмет іпотеки.

Банк "Фінанси та Кредит" не давав згоду на укладення договору купівлі-продажу від 26 березня 2016 року, на підставі якого в ТОВ "Наш продукт плюс" виникло право власності на предмет іпотеки.

Майновий комплекс АТ "Світловодський маслосиркомбінат" розташований за адресами: Кіровоградська обл., М.Світловодськ, вул. Макаренко, 2, вул. Макаренко, 7 "Е", вул. Комсомольська, 34б.

Неправомірна втрата банком предмета іпотеки вартістю 17,94 млн гривень завдасть шкоди інтересам держави.

Як повідомлялося раніше, 17 вересня НБУ визнав неплатоспроможним банк "Фінанси та Кредит".

Основним бенефіціаром "Фінанси та Кредит" є Костянтин Жеваго.

17 грудня Національний банк вирішив ліквідувати неплатоспроможний банк "Фінанси та Кредит".

Джерело: Фонд гарантування вкладів


Головне сьогодні