Виставку світлин Олександра Майорова "Творчі волонтери" презентували сьогодні, 4 квітня, у бібліотеці імені Дмитра Чижевського в Кропивницькому. Вона присвячена руху митців, які з 1 квітня 2022 року виступали на різноманітних майданчиках міста із благодійною метою. Зранку і ввечері, в найспекотніші та найхолодніші дні вони співали, танцювали і жартували, аби допомогти українським захисникам. На заході побували і журналісти Точки доступу.

Проєкт "Творчі волонтери" діє з 30 березня минулого року. В експозиції Олександра Майорова – близько 20 світлин – портретів волонтерів, які доєдналися до цієї ініціативи.  

Творчість

Волонтерство

Небайдужі

Насправді їх значно більше, тут навіть не відсоток, їх тисячі, тисячі цих фото. Показати їх всі – місця не вистачить і грошей на друк, – сміється фотограф.

Оркестр

Музиканти

Ініціатор благодійної акції "Творчі волонтери. Наближаємо перемогу разом" Євген Жердій розповів, що волонтерська команда вийшла на вулиці міста ще тоді, коли масові заходи були заборонені.

Українські пісні

Збір грошей для ЗСУ

Благодійні заходи

Вирішили своїм талантом, своєю творчістю допомагати Збройним Силам і збирати гроші на важливі запити, аби їх перекрити. Волонтери зрозуміли, що творчі люди ніяк не задіяні, тому і виникла ця ініціатива. Спілкувалися із обласною та міською владою, щоб отримати дозволи. Зробили це в форматі "вуличних музикантів", бо не можна було допускати скупчення народу. А так кожен перехожий міг надихнутися і задонатити.

Ініціатор проєкту

Він зазначив, що маленьких донатів не буває і за дуже короткий термін творчі волонтери зібрали близько семи тисяч гривень. Команду це мотивувало на подальшу роботу. А на сьогодні – це вже 1 мільйон 359 тисяч гривень пожертв. Зокрема, 59 тисяч гривень кропивничани зібрали 1 квітня під час концерту в обласній філармонії.

Маленькі українці

Разом до перемоги!

Слава нації!

Смерть ворогам!

Євген Жердій підкреслив, що не просто дарують людям творчість, а популяризують українську культуру.

Моя Україна

Щоб люди позбувалися цього комплексу меншовартості, що десь краще, чи російські пісні кращі за наші – це не так. У нас за цей рік з’явилося дуже багато талановитих класних музикантів, які довели, що гідні того, аби українці їх слухали. На цих фото і музиканти, які у сніг, дощ, холод і під палючим сонцем працювали. І Олександр Майоров був із нами на всіх заходах, варто було йому лише запропонувати.

Кропивничани

На пожертви небайдужих волонтери придбали чимало корисних для армії речей. Це автівки, дрони, тепловізори, генератори – всі звіти оприлюднені на сторінках проєкту в соціальних мережах. За цей рік творча спільнота Кропивницького провела понад 400 мистецьких благодійних заходів, у яких взяли участь близько 200 музикантів і співаків та більше тисячі танцівників.

Глядачі

Кропивничанка Леся Нестройна, яка виступала в рамках проєкту разом із етнопроєктом "Баба Єлька", зазначила, що не завжди люди реагували на їхні виступи позитивно. Застерігали, що через активність волонтерів "у місто прилетить ракета". Однак тих, хто підтримував волонтерів і продовжує це робити, все ж більше.

Слава ЗСУ!

Переглянути виставку можна в холі третього поверху обласної книгозбірні імені Дмитра Чижевського. У бібліотеці зазначили, що експозиція діятиме аж до перемоги.

Фотограф Олександр Майоров додав, що робота триватиме і надалі, тож експозиція буде розширюватися.

Фотограф

Україна - понад усе!

У планах творчих волонтерів на найближчий період – відкриття літнього майданчика у громадському просторі Атмосфера МИР2.0.

Читайте також: "Нескорений Херсон": у Кропивницькому презентували фотоiсторiю про супротив окупацiї (ФОТОРЕПОРТАЖ)


Головне сьогодні