Сьогодні, 27 лютого, у Кропивницькому На Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища попрощалися з трьома захисниками.

Про це повідомляє Точка доступу з посиланням на пресслужбу міської ради.

Містяни попрощалися з Володимиром Лємзяковим, Дмитром Свистуновим та Володимиром Жмаком.

Володимир Лємзяков народився 6 листопада 1984 року в селищі Троїцьке Луганської області. Із лютого 2007 року за контрактом проходив військову службу в лавах Збройних Сил України. Від  2014 року брав участь в антитерористичній операції та Операції Об’єднаних Сил на території Луганської області.

Із грудня 2023 року служив на посаді інспектора прикордонної служби. Штаб-сержант Володимир Лємзяков загинув  17 січня 2024 року поблизу населеного пункту Курдюмівка  Бахмутського району Донецької області під час виконання бойових завдань.

У військового залишились дружина, донька, брати та бабуся.

Прощання у Кропивницькому

Дмитро Свистунов народився 4 березня 1984 у Магадані. У тому ж році родина переїхала до Кропивницького. Працював у Державній податковій інспекції міста Кропивницького, будівельній компанії.

У січні 2023 року Дмитро Свистунов приєднався до лав Збройних Сил України. Проходив навчання в Британії, в Національній академії Сухопутних військ та здобув професійну кваліфікацію – офіцер тактичного рівня.

Із березня 2023 року Дмитро Свистунов служив на посаді командира бойової машини, командира відділення бригади морської піхоти.

У січні 2024 року призначений командиром механізованого взводу. Брав участь в бойових діях на Донецькому та Харківському напрямках.

Молодший лейтенант Дмитро Свистунов загинув 14 лютого 2024 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Орлянка Куп`янського району Харківської області.

Без турботливого сина, люблячого батька залишились мама, батько та донька.

Алея слави у Кропивницькому

Володимир Жмак народився 2 вересня  1982 року в селищі Ногайське Генічеського району Херсонської області. Займався сільськогосподарською діяльністю.

У 2015 році за контрактом приєднався до лав Збройних Сил України, брав безпосередню участь в антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей. Був відзначений відомчими нагородами.

Виконував бойові завдання із забезпечення заходів національної безпеки і оборони України.

20 лютого 2024 року помер внаслідок важкої хвороби. Без чоловіка, батька, сина та брата залишились дружина, доньки, батьки та брати.

Панахиду за загиблими відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.     

Читайте також: У громаді на Кіровоградщині попрощались з гранатометником, який загинув на фронті

Фото: Суспільне: Кропивницький


Головне сьогодні