Студенти другого курсу спеціальності "Прикладна механіка" Економіко-технологічного інституту імені Роберта Ельворті пройшли співбесіди на промислових підприємствах-партнерах інституту.

Одним із важливих напрямів забезпечення високої практичної складової навчання за спеціальністю "Прикладна механіка" є використання елементів дуальної освіти. Майбутні інженери можуть навчатися та працювати на підприємствах-партнерах вже з третього курсу, починаючи з робочих позицій, таких як збирання деталей на лініях виробництва, а потім переходячи до роботи з верстатами з програмним управлінням, технічного та конструкторського відділів. Це дозволяє студентам отримувати зарплату та цінний досвід у своїй галузі, що часто стає ключовим при пошуку роботи після закінчення навчання. Підприємства зацікавлені у тому, щоб випускники, які успішно вивчалися за дуальною системою та мають досвід у виробництві та проектуванні, залишалися в їхньому колективі.

ЕТІ Роберта Ельворті Кропивницький

На початку квітня студенти відвідали АТ "Ельворті". Співбесіду та екскурсію у механо-складальний цех зернових сівалок провела начальниця відділу управління персоналом Світлана Борисівна Кулік. Студенти детально оглянули робочі місця та ознайомились з виробничими процесами, а також з умовами праці у різних відділах підприємства.

ЕТІ Роберта Ельворті

ЕТІ Роберта Ельворті Кропивницький 2024

В результаті співбесіди чотирьом студентам запропонували працювати і навчатися за дуальною системою саме на АТ "Ельворті".

Також студенти відвідали АТ "Гідросила", де їх очікувала співбесіда та екскурсія по виробництву, які провів технічний директор Віктор Анатолійович Годорожа. У ході зустрічі обговорювалися питання впровадження роботизованих комплексів та інших інновацій у виробничий процес, а також системи управління якістю на підприємстві. Троє студентів отримали запрошення працювати на цьому підприємстві.

ЕТІ Роберта Ельворті

Співбесіди студентів з іншими роботодавцями будуть продовжуватись. Система співпраці з підприємствами-партнерами в рамках дуальної освіти виявилася дієвою у підготовці висококваліфікованих інженерів. Ця система надихає студентів на опанування професії, здобуття знань та отримання практичних навичок.

За оцінками експертів професійних спілок, професія інженера є однією з найперспективніших та найбільш затребуваних у майбутньому України. Тому спеціальність "Прикладна механіка" користується особливою підтримкою держави, включаючи збільшення державного замовлення на підготовку фахівців інженерних спеціальностей. У 2024 році 24 абітурієнти ЕТІ, спеціальність 131 "Прикладна механіка", отримають можливість навчатися за державним замовленням. 

Інженери змінюють світ!


Реклама


Головне сьогодні