Подяка за підтримку. У Кропивницькому військовослужбовець презентував фотопроєкт, присвячений волонтерам. Всі світлини документальні. На них зазнімковані волонтерські будні. Фото тих, хто наближає перемогу в тилу, бачили журналісти Точки доступу.

Плетуть маскувальні сітки, чаклують над окопними свічками та готують смаколики для українських захисників. Будні волонтерської спільноти рідної Кіровоградщини Олександр Козловський фільмував два місяці. На центральній світлині літня жінка зшиває державний стяг.

Волонтерський фронт

Найбільше мені сподобалася оця світлина, тому що вона дуже символічна. Це волонтери шиють прапори України і відправляють їх на фронт хлопцям. Якщо пофантазувати – це такий символ відновлення України, – розповідає автор фото.

Автор світлин

Олександр Козловський у цивільному житті – фотокор редакції Точки доступу, а нині – військовослужбовець 121-ї бpигади теpобоpони Кіровоградщини. Каже, своєю роботою дякує землякам за підтримку армії. Кожна з шести десятків світлин – це історія про надійний тил.

Волонтерський фронт

Різні волонтери на цих фото…Тут є і ті, які шиють, ті, які роблять окопні свічки і готують…Тобто різні направлення. Намагався зазнімкувати тих, які роблять щось своїми руками, щоб це було цікавіше зобразити на фотографії. Але й робив прості такі портрети.

Волонтерські будні

Наш Олександр у 121-й бригаді з 24-го лютого 22-го року. В перший день його розподілили у відділення зв’язку, але ми його запримітили, побачили, він надзвичайно талановитий фотограф, тож він у вільний від роботи час допомагав нашій пресслужбі. Якщо подивитися на нашу офіційну сторінку, то, мабуть, 80% фоторобіт  – саме роботи Олександра, – розповідає начальниця служби зв’язків з громадськістю 121-ї бpигади теpобоpони Ольга Томіленко.

Тероборона Кіровоградщини

Багато хто з волонтерів на фото Олександра допомагають армії з 2014-го року. Кажуть, нині найбільші потреби захисників – вартісні дрони та автівки. Закривати ці потреби непросто, але опускати руки вони не збираються. 

Інна Колпак

Якщо порівняти 14-й з 22-м роком, наша волонтерська спільнота стала набагато більшою і вона стала молода, вмотивована. Хлопці відвойовують кожен метр землі і ми маємо зробити все, аби закупити ті речі, які Міністерство оборони дає, але воно все в бою руйнується і ми маємо захисникам ці речі поповнювати, аби вони зберегли свої життя для майбутнього України, для відбудови нашої держави, – каже волонтерка Інна Колпак.

Лілія Місюня

Ми дивимося, як наші хлопці не втомлюються боронити нас від лютого ворога і ми теж не повинні тут втомлюватися, а маємо стояти. Вони мають знати, що в них є за спиною гарний тил, який їм допомагає. І вони за нашу роботу дійсно вдячні. Вони нам і прапори підписані передають, і дякують, і якісь повідомлення дітям пересилають, а це ще більше мотивує до подальшої роботи, – говорить волонтерка Лілія Місюня.

Фотопроєкт Олександра Козловського про волонтерські будні презентували в громадському просторі Мир 2.0, що саме розпочав новий сезон.

Громадський простір

Фотовиставка

Це відомий майданчик для реалізації волонтерських ініціатив. Нині тут збирають гроші на закупівлю позашляховика для військової частини.

Катерина Колтунова

Для нас дуже важливо зберігати цей простір як майданчик єднання, майданчик волонтерських ініціатив, майданчик допомоги військовим. І дуже символічно, що сьогодні ми відкриваємо наш простір з виставки Олександра Козловського "Волонтерський фронт". Неймовірні світлини різних людей з нашої Кропивниччини, які працюють на допомогу військовим, на допомогу переселенцям. Це дуже клопітка робота. Це робота, яка потребує вдячності, цього достатньо, – коментує співзасновниця громадського простору МИР 2.0 Катерина Колтунова.

Це вже третя персональна виставка Олександра Козловського.

Персональна виставка

Експозиція

Фотопроєкт

Українські волонтери

Подяка волонтерам

Маскувальні сітки

Надійний тил

Волонтерська спільнота

Після експозиції у громадському просторі фотокор передасть всі світлини до одного з музеїв Кропивницького.

Читайте також: Рік невідомості: в Кропивницькому відбулася акція на підтримку військовополонених (ФОТОРЕПОРТАЖ)

У публікації використані фото Олександра Козловського та автора 


Головне сьогодні