Сьогодні, 26 травня, мережа "Файно Маркет" подарувала апарати для вакуумного лікування ран і розхідні матеріали до них одній із обласних лікарень Кіровоградщини. Загальна сума допомоги – понад 250 тисяч гривень, передає Точка доступу.

Це апарати для лікування негативним тиском. З їх допомогою лікування ран різного типу, навіть дуже глибоких, можна пришвидшити на 40-50%. У процесі лікування тепер можна буде обійтися без болісних перев’язок та значно скоротити тривалість лікування. 30-40 хвилин — і пацієнт вже відчуває полегшення. Чим зручно — хворий вільно пересувається, заряджається апарат як мобільний телефон. Це швидко, безболісно і ефективно, а також це розвантажує медичний персонал, — розповів представник департаменту охорони здоров’я ОВА, лікар-хірург Олександр Лавров.

Впровадити в лікувальний процес апарати для вакуумного лікування ран медики планують вже сьогодні.

Загалом благодійники придбали вже вісім таких пристроїв, частину з них лікарні міста отримали раніше.

Зазначимо, що "Файно Маркет" — місцева мережа, яка налічує вже 138 маркетів. "Файно Маркет" входить в ТОП-10 українських мереж і працює в Кіровоградській та Черкаській областях.

Від початку повномасштабного вторгнення "Файно Маркет" допомагає українським військовим та переселенцям. До прикладу, напередодні Великодня, благодійники передали тисячу пасок, хліб і дитячі малюнки на фронт. У магазинах "Файно Маркету" встановлені бокси для збору продукції на потреби ЗСУ – вже вдалося зібрати і передати бійцям близько трьох тонн продовольства. Також мережа придбала чотири позашляховики для Збройних сил України.

Кожного дня "Файно Маркет" забезпечує хлібом один із медзакладів міста. До Дня захисту дітей активісти планують провести свято у закладі в Черкаській області, де перебувають діти-переселенці. Раніше свято для дітей, постраждалих внаслідок війни, вони провели у Кропивницькому.

Благодійні проєкти мережі, які вже працюють: бокси для збору коштів для онкохворих дітей; програма лояльності для пенсіонерів – 10% знижки на весь товар; мережа опікується трьома притулками для тварин-безхатченків тощо.  

Читайте також: 47 підприємств Кіровоградщини готові взяти участь у будівництва житла для переселенців

Реклама


Головне сьогодні