Усiх, хто має можливiсть на одну нiч прихистити бiженцiв із маленькими дiтьми у Кропивницькому, просять вiдгукнутися.

Про це на своїй сторiнцi у фейсбуцi повiдомила начальниця управлiння освiти мiської ради Лариса Костенко, передає Точка доступу. 

Напишiть свої мобiльнi телефони, пароль, кiлькiсть мiсць та адресу, куди люди можуть приїхати. Вашi данi в соцiальних мережах не будуть опублiкованi. Давайте разом допоможемо тим, хто цього нинi вкрай потребує! Iнформацiю донесiть в найближчий до вас садок або школу та вiддайте вiдповiдальному, – йдеться в дописi.

У своєму телеграм-каналi мiський голова Кропивницького Андрiй Райкович поiнформував, що наразi у мiстян є три найважливiших завдання: допомога армiї, укрiплення оборонного периметру, прийом бiженцiв.

За iнформацiєю, цiєї ночi приймали величезну кiлькiсть людей, вимушених покинути рiдні домiвки через бойовi дiї в українських мiстах. Це вже цiлi потоки бiженцiв. По ходу мiняють принцип логiстики їхнього розмiщення. Найбiльше уваги – родинам із грудними дiтками, вагiтним, iнвалiдам. Не дивлячись на те, що ресурс бiльшостi комунальних служб задiяний на облаштування оборонних споруд, комунальники встигають реагувати на змiну погодних умов, справлятися з поривами на теплових мережах, вивозити смiття.

Вiн подякував усiм, хто готує обiди для оборонцiв i бiженцiв, хто допомагає речами, хто плете маскувальнi сiтки i збирає все необхiдне для фронту.

Андрiй Райкович закликав бути обережними пiд час повiтряної тривоги! Почули сирену, побачили повiдомлення в мережах – негайно спускайтеся в укриття. Не забудьте про немiчних. Не треба бiгти в лiфти – краще сходами. Не бiжiть до вiкон. Пам’ятайте про свiтломаскування!  Хто ще не убезпечив вiкна, скоч у всiх пiд руками, зробiть це на всяк випадок.

Читайте також: Діти з вразливих категорій з Кіровоградщини через війну виїхали до Польщі

Фото: Lviv Vgorode - Vgorode.ua


Головне сьогодні