У Кропивницькому родина Холодовських оголосила збір коштів для придбання будинку, в якому вони планують відкрити дитячий будинок сімейного типу.

Юлія Холодовська розповіла Точці доступу, що родина вже має трьох кровних дітей та двох прийомних, яких всиновили 9 років тому:

Нас довго "вмовляли" створити дитячий будинок сімейного типу, ми довго не наважувались. Цього року вирішили спробувати, але виникли певні труднощі.

Пані Юлія розповідає, що існує державна програма купівлі житла родинам, які хочуть створити дитячий будинок сімейного типу. Проте цього року умови змінилися: тепер субвенція покриває тільки 80% вартості будинку, а 20% коштів повинні дофінансовуватись або з бюджету міста, або зі спонсорських коштів.

Ми знайшли дуже класний будинок з ремонтом та гарними умовами, у якому дітям буде комфортно, але тепер не вистачає 450 тис. грн для його купівлі, - зазначає пані Юлія.

За словами пані Юлії, Служба у справах дітей активно долучилася до пошуку коштів:

Ми розуміємо, що зараз важкі часи і багатьом необхідна допомога, тому на підтримку спонсорів не дуже сподівалися. Тоді у мене виникла ідея викласти пост у фейсбуці з проханням про допомогу, бо у світі є чимало добрих людей.

За добу родині вдалося зібрати близько 18 тис. грн.

Минулого року в Кропивницькому не було сім’ї, яка б хотіли стати батьками-вихователями. Люди бояться йти на такий крок і тоді приходить розуміння: "якщо не ти, то хто"? Дитячий будинок сімейного типу – це покликання. До того ж,  у людини, яка вирішила його створити, повинно буди багато знань, витримки та досвіду, - розповідає Юлія Холодовська.

Родину надихає приклад друзів, які два роки тому наважилися створити дитячий будинок сімейного типу.

Підбором дітей, яких виховуватимуть в дитячому будинку, займатиметься служба у справах дітей:

В цей новий дім, який, я вірю, у нас буде, плануємо заїхати з трьома дітками і ще сімох діток нам довлаштують.


Усі охочі допомогти родині, можуть перерахувати гроші на рахунок:

4731 2191 1900 7213 Юлія Холодовська


Читайте також: На Кіровоградщині змінили концепцію фестивалю "Вересневі самоцвіти": подробиці від організаторів


Головне сьогодні