Сьогодні, 16 лютого, у Кропивницькому відбувся марш та автопробіг Єдності, повідомляє кореспондент Точки доступу.

На площі героїв Майдану зібралося декілька сотень містян.

Після супровід військового оркестру учасники маршу пройшлися вулицями Велика Перспективна та Шевченка до Ковалівського парку, де поклали квіти до пам’ятного знаку зaгиблим учaсникaм AТО.

Я рада бачити перед собою стільки патріотів. Патріотів нашої незалежної єдиної країни. День єднання — не про політику, не про владу. Це виключно про наш державу.  Нас ніхто ніколи не зможе зламати. Ми можемо дати опір ворогу тому, що ми єдині. Рада що ми всі сьогодні тут. Слава Україні ..., — зазначила голова обласної державної адміністрації Марія Чорна.

Єпископ Кропивницький та Голованівський Марк прочитав молитву за мир в Україні та звернувся до учасників маршу:

Сьогодні перед лицем нашої держави ми зібрались засвідчити свою єдність і солідарність. По одному ми слабкі, а разом ми непереборна сила.

Капітан 3-го полку імені Святослава Хороброго Олександра Безсмертна зазначила, що її сім’я вірить у збройні сили України.

Голова координаційної ради з питань ветеранів АТО/ООС   Валерій Вєхтєв:

Більше 30 років  тому наші батьки подарували незалежність України, але ми і наші діти заплатили ціну незалежності. Більше 200 наших земляків відали своє життя за нашу незалежність. За нашими спинами загиблі хлопці. Ми повинні об'єднатись і стати єдиними. За 8 років ми виховали патріотичну молодь . І коли ми говоримо "Слава Україні", ми говоримо це з гордістю.

Нагадаємо, Пpезидент Укpаїни Володимиp Зленський оголосив 16 лютого Днем єднання.

Як відбувалося відзначення Дня єднання у Кропивницькому, дивіться у фоторепортажі Точки доступу: 

Читайте також: "Зберігайте спокій, не панікуйте": міністр внутрішніх справ звернувся до громадян України (ВІДЕО)



Головне сьогодні