У Кропивницькому сьогодні, 15 квітня, висадили молоді дерева на честь українських міст-героїв, що найбільше постраждали від російської агресії, передає Точка доступу.

20 дубів висадили у парку Перемоги. До заходу долучилися військові, волонтери, переселенці, небайдужі кропивничани та представники влади.

Деякі учасники акції прийшли цілими сім’ями. Загалом – близько пів сотні людей.

Перше дерево висадили на честь Маріуполя, де, за попередніми даними, загинули близько 22 тисяч мирних жителів і ще тисячі лишаються у блокаді. 

Маємо велику честь ростити це дерево на честь міста-героя Маріуполя. На честь тих людей, які здійснили великий подвиг своєю волею, своїм прагненням до перемоги, зазначив голова обласної військової адміністрації Андрій Райкович.

Також у парку зеленітимуть дерева на честь Харкова, Херсона, Чернігова, Миколаєва, Волновахи, Охтирки, Бучі, Гостомеля та Ірпіня. 

На території Кіровоградщини, на території міста Кропивницького мирне життя. І за це ми вдячні ЗСУ, які забезпечують нам мир. Ми повинні робити все для того, щоб життя на прифронтовій території було зручним та комфортним. Ми дбаємо про економіку, робочі місця та благоустрій. Робимо все для того, щоб життя було повноцінним. Ми обов’язково відбудуємо міста та території, зруйновані агресором, додав Андрій Райкович.

Зараз ми мешкаємо в Кропивницькому, поки їхати не збираємося, хочем також надати якусь допомогу, сприяння в тому, щоб наша перемога наблизилася до нас якомога раніше, – сказала переселенка і волонтерка зі Слов'янська Марія. 

Всього цього дня активісти висадили 20 дерев. Біля саджанців дубів встановили вказівники із назвами міст, яким присвятили акцію.

Читайте також: У Кpопивницькому демонтували пам’ятник комсомольці (ФОТО)

Катерина Федченко

Лілія Кочерга




Головне сьогодні