Завтра, 13 лютого, у Кіровоградській області протягом усього дня не вимикатимуть електроенергію. Це необхідно для того, щоб провести вимірювання фактичного споживання в області.

Про це повідомляє Точка доступу з посиланням на пресслужбу "Укренерго".

Режимні виміри на Кіровоградщині проводитимуть у понеділок, 13 лютого.

Зазначається, що по кожній області в один із днів протягом двох тижнів не буде обмежень, а в інші дні можливі зміни у звичних графіках відключень.

Як це будуть робити?

Почергово в кожній області на один день повністю будуть зняті обмеження споживання. Оскільки в енергосистемі дефіцит потужності, спричинений російськими атаками, одночасно в областях, де не проводяться виміри в конкретний день, ліміти споживання можуть бути дещо знижені.

Для чого потрібні виміри?

Такі вимірювання дадуть можливість враховувати при встановленні лімітів релокацію підприємств, міграцію населення, фактичні зміни в загальному рівні й структурі споживання.

На що вплинуть результати вимірів?

Отримані результати, які враховуватимуть зміни у кількості населення та у розміщенні підприємств, дозволять скоригувати обсяги лімітів для кожної області й забезпечити більш рівномірний розподіл наявної в системі потужності по регіонах.

Разом із тим зазначаємо, що у випадку повторення росією масованих ракетних обстрілів по енергетичній інфраструктурі та, як наслідок, виникнення значного дефіциту доступної потужності в енергосистемі України, проведення режимних вимірів мають бути перенесені до стабілізації ситуації, - зазначили в обленерго.

Читайте також: П’ять на п’ять: як і де жителі Кіровоградщини можуть обміняти старі лампочки на нові


Головне сьогодні