На кладовищі, що в селі Созонівка Кропивницького району, поставили пам'ятний знак "Дзвін пам'яті" за загиблими бійцями оборонних сил України.

Про це Точці доступу розповів один із його творців знам'янчанин Юрій Гребенюк.

Чоловік разом зі своїм рідним братом Олегом та товаришем Олександром Стрілецьким займаються ковальською спpавою у вільний час. Розповідає, зробили знак місяць тому. На виготовлення пішло близько двох тижнів. Потім шукали варіанти, як передати стелу в Созонівку.

"Дзвін пам'яті" встановили на місцевій Алеї почесних військових поховань. Сам дзвін символізує останнє серцебиття військових, що віддали життя за Україну. Ліворуч зображений воїн-захисник, праворуч – це мати або жінка, яка чекає на чоловіка. Зверху ангел, який проводжає загиблих на небо, розповів Юрій Гребенюк.

Виготовити пам’ятний знак чоловіків попросив староста села. Вони робили його за власні гроші, збиралися після роботи у майстерні.

Від таких прохань не відмовляються. Дуже багато моїх друзів загинуло під час війни. Поки є ресурси й матеріали, будемо робити, – сказав Юрій.

Такий самий пам'ятний знак авторства братів Гребенюків та Олександра Стрілецького стоїть на Алеї почесних військових поховань Далекосхідного кладовища у Кропивницькому. Його для міста чоловіки виготовили в липні, писала Точка доступу.

Фото з фейсбук-сторінки старости Созонівки Віктора Колінька


Головне сьогодні