У справі про вбивство жительки Кетрисанівки колишнього Бобринецького, а нині Кропивницького району 16-річної Вікторії Макаренко, тіло якої знайшли в колодязі, з’явилися нові деталі.

Про це повідомляє Точка доступу з посиланням на ухвалу Ленінського районного суду.

За версією слідства, 15 серпня один із підозрюваних – неповнолітній хлопець – хотів провести час із потерпілою. Аби з’ясувати її місцезнаходження, подзвонив їхній спільній знайомій. На його дзвінок відповів другий підозрюваний. У цей момент він відпочивав у компанії, де була і потерпіла, у літній кухні за місцем проживання дівчини, на мобільний якої дзвонив неповнолітній. Вікторія невдовзі пішла на зустріч. Неповнолітній підозрюваний запропонував їй піти з ним до вулиці Урожайна, та погодилася. Там їх наздогнав другий підозрюваний.

Раптом у захмелілих хлопців виник умисел зґвалтувати дівчину. Вони розподілили між собою ролі й почали стягувати зі школярки речі та білизну. Дівчина активно чинила супротив. Тоді неповнолітній вдарив її кілька разів, вона впала на землю. 

Підозрювані продовжили стягувати з неї речі, однак дівчина боролася. Їх це обурило, крім того, вони злякалися, що потерпіла розкаже про спробу зґвалтування, тож вирішили її вбити. Спочатку школярку душили, а потім кинули у частково зруйнований колодязь. Смерть дівчини настала внаслідок механічної асфіксії.

Обох підозрюваних наразі тримають під вартою. Неповнолітній відмовився давати покази. Другий підозрюваний не визнав свою провину та заперечив причетність до злочину.

У рамках розслідування правоохоронці ще планують призначити судово-психіатричну, судово-наркологічну експертизи повнолітньому підозрюваному, допитати кількох свідків тощо.

Якщо провину підозрюваних доведуть, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до 15 років або довічне позбавлення волі.

Наразі суд продовжив строк досудового розслідування до 28 лютого 2022 року.

Читайте також: У Кропивницькому чоловіка вбили через 2500 гривень боргу

Фото обкладинки: fbc.ua


Головне сьогодні