У війні з російськими окупантами загинули військові з Кіровоградщини. Точка доступу публікує імена Героїв, про загибель яких нам стало відомо сьогодні, 14 грудня.

В Долинській громаді повідомили про загибель Василя Скрипніченка. Військовий загинув 3 вересня 2022 року в боях з російськими окупантами, виконуючи бойове завдання.

Траурна церемонія прощання, відбудеться 15 Грудня 2022 року, час — 12:00, місце проведення — територія біля МК "Червона Калина".


У Кропивницькій міській раді повідомили про загибель солдата Віталія Зуба  та молодшого сержанта Андрія Градовського.

Попрощаються з ними завтра, 15 грудня. Початок церемонії – о 10:00 на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища.


В Олександрійській громаді повідомили, що загинув Євген Смоляков.

8 травня під час бойового завдання на території "Азовсталі" в місті Маріуполь загинув олександрієць Євген Смоляков (позивний "Ойген"). Цю втрату підтвердила тривала експертиза, результати якої засвідчили смерть Євгена. Герою було 46 років. Посмертно нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня. У нього залишились батьки, брат, син та кохана.

Про час і місце поховання повідомлять додатково.


У Гайворонській громаді повідомили про загибель Дмитра Рейниша.

Дмитро Рейниш (позивний – "Рекс") народився 26 жовтня 2000 року у місті Гайворон.

У 2020-му Дмитро пішов в Окремий загін спеціального призначення НГУ "Азов". Коли почалася повномасштабна війна, був артилеристом-наводчиком гаубиці та обороняв Маріуполь разом з побратимами з полку. Згодом перейшов у піхоту. 

Під час виконання бойового завдання їх оточили. Рекс допоміг пораненому побратиму, але їм довелося розділитися, так він отримав п’ять кульових поранень. 21-річний боєць полку "Азов" загинув 31 березня 2022 року при евакуації з "Азовсталі" – збили гелікоптер. Цю втрату підтвердила тривала експертиза, результати якої засвідчили смерть Дмитра.

Солдат Рейниш посмертно нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня.



Головне сьогодні