З метою аналізу цінової ситуації на споживчому ринку міста та попередження необґрунтованого підвищення цін,  провідним спеціалістом з питань організації торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Ніколаєвим  В.М проведено  моніторинг цін  на споживчому ринку міста  на хліб і хлібобулочні вироби.

   Як показали дані моніторингу  у двох із  18- ти об`єктів  торгівлі мають місце завищення ціни, зокрема  у торговельному павільйоні «Інна»  ФОП Щава С.П. ціни на хліб шести найменувань  виробника  ТОВ «Криворіжхліб»  завищено від 11 коп до 87 коп., виробника ФОП Лапшина трьох найменувань хліба від 10 до 31  коп. У магазині  «Спокуса» ФОП  Гридіної В.М ціни на хліб трьох найменувань  завищено від 5 до 6 копійок. 

   Дані підприємства торгівлі порушили розпорядження голови Кіровоградської  ОДА від 05.05.2011р.№386-р. "Про регулювання цін на основні продовольчі товари", яким встановлено граничний розмір торговельних надбавок на борошно та хліб - не вище 10 відсотків.

   16 лютого в міській раді відбудеться нарада по питанню дотримання вимог розпорядженняголови Кіровоградської  ОДА від 05.05.2011р.№386-р. "Про регулювання цін на основні продовольчі товари"  куди будуть запрошені власники підприємств торгівлі, які реалізують продукти харчування.

   Моніторинг в подальшому  буде проводитись по інших  основних продуктах харчування на які є державне регулювання цін.

      В разі виявлення завищення цін, матеріали будуть направлятись до відповідних контролюючих органів. 

Джерело: Долинська міська рада


Головне сьогодні