В Олександрії затвердили план заходів щодо соціального захисту громадян, особливо самотніх людей похилого віку, осіб з інвалідністю та безпритульних від переохолодження взимку.

Про це повідомляє Точка доступу з посиланням на пресслужбу міської ради Олександрії.

Згідно з інформацією, в місті працюватиме оперативна група "Соціальний патруль", яка, при необхідності, доставлятиме безпритульного до пункту обігріву або найближчого лікувального закладу.

У пунктах обігріву щоденно чергуватимуть медики і, за окремим графіком, соціальні служби, волонтери та представники громадськості.

На базі Територіального центру, міської організації Товариства Червоного Хреста та міськрайонної благодійної організації "Шлях до життя" діятимуть пункти прийому теплого одягу, взуття та продуктів для незахищених категорій громадян.

Також терцентр і вказані благодійні організації забезпечать роботу пунктів роздачі гарячої їжі, теплого одягу, взуття для безхатченків.

Крім того, в Олександрії будуть проводити роботу з виявлення самотніх літніх людей, осіб з інвалідністю та хворих містян з метою запобігання їх переохолодженню та надання допомоги. Якщо того вимагатиме стан здоров’я, проводитиметься медичне обстеження даної категорії осіб та, у разі потреби, надаватиметься допомога в оформленні документів для влаштування до геріатричного пансіонату, – зазначили в пресслужбі.

Для повідомлення про постраждалих громадян похилого віку, людей з інвалідністю, які проживають самотньо, та бездомних осіб працюватимуть телефони гарячої лінії:

  • 7-01-36 – територіальний центр соціального обслуговування;
  • 7-29-79 – управління соціального захисту населення міської ради;
  • 103 – станція Швидкої допомоги;
  • 7-40-43 – Міська лікарня №1;
  • 7-23-95 – КП "Муніципальна безпека Олександрійської міської ради".

Читайте також: Кропивницький: в міській раді пояснили, коли розпочнеться опалювальний сезон

Фото: www.gagauz.md


Головне сьогодні