В Кiровоградському онкоцентрi на майстерклас зiбралися провiднi хiрурги та гiнекологи з рiзних куточкiв України, якi працюють в галузi реконструктивної пластичної хiрургiї.

Про це повiдомляє Точка доступу з посиланням на пресслужбу медзакладу.

Пiд час складних операцiй хiрурги асистували Роману Банахевичу – лiкарю акушер-гiнекологу вищої категорiї, доктору медичних наук, члену асоцiацiї пластичних хiрургiв в гiнекологiї, члену асоцiацiї акушерiв-гiнекологiв України.

Українська медицина

За словами фахiвця, нинi з генiтальним пролапсом (випадiнням або опущенням тазових органiв) зiштовхується кожна третя жiнка. Ця патологiя псує життя, жiнка стає асоцiальною, терпить бiль та дискомфорт.

Пролапс органiв малого тазу (перша та друга стадiї) можна лiкувати консервативними способами. Це дозволяє призупинити розвиток патологiї у молодих жiнок iз мiнiмальним опущенням вагiнальних органiв. 

Операцiя при опущеннi призначається на 3-4 стадiї патологiї та проводиться з метою вiдновлення м'язово-зв'язувального апарату та корекцiї функцiй сумiжних тазових органiв.

Якщо ранiше в такiй ситуацiї лiкарi видаляли матку, то сьогоднi набирає обертiв реконструктивна пластична хiрургiя. Фахiвцi ущiльнюють тканину за рахунок синтетичних матерiалiв. Використання спецiальних сiтчастих iмплантiв та сучасних шовних матерiалiв дозволяє пацiєнтам жити повноцiнно.

За два днi медики прооперували 12 пацiєнток. Наймолодшiй — 32 роки, найстаршiй — 74. Пiсля малоiнвазивного втручання, вже за два днi пiсля операцiй вони будуть виписанi додому.

ХірургиЧитайте також: Кропивничан запрошують на тренінг з надання першої медичної допомоги


Головне сьогодні