В Устинівці на території центральної районної лікарні підготували приміщення для обсервації.

Про це повідомляє Точка доступу з посиланням на фейсбук-сторінку Устинівської районної державної адміністрації.

Головний лікар медзакладу Леонід Крамаренко розповів, що це одноповерхова будівля нефункціонуючого терапевтичного відділення денного перебування. Наразі тут зробили косметичний ремонт.

У приміщенні облаштували 3 кімнати, які розраховані загалом на 10 ліжок. Перебування в обсервації буде безкоштовним. Продукти харчування закуплятимуть за спонсорські кошти.

Лікар нагадав, що обсервація передбачає знаходження в умовах ізоляції здорових людей для постійного медичного спостереження, щоб виключити поширення вірусу та не наражати на небезпеку інфікування своїх рідних. Натомість, хворих на коронавірус одразу направлятимуть до лікарень.

В обсервації ми розміщуватимемо людей, які прибули з-за кордону та не мають окремого ізольованого місця проживання, а також у яких підозрюють COVID-19, - зазначив головлікар.

Голова РДА Максим Собко переконався, що умови, якими забезпечено приміщення, відповідають санітарним вимогам.

Питанням пошуку приміщення для обсервації ми займалися кілька тижнів. На жаль, ті місця, які бачили, були в жахливому стані та потребували вкладення великих коштів, аби привести до ладу. Наразі ж маємо ось цю будівлю, яка повністю відповідає санітарним нормам, - резюмував Максим Олегович

Нині на Устинівщині жодна людина на обсервації не знаходиться. Ті, хто повернувся з-за кордону, перебувають на самоізоляції.

Читайте також: Для медзакладів Устинівщини закупили обладнання та засоби захисту за благодійні кошти

Читайте також: Підприємство в Кропивницькому запустилo випуск власнoї лінійки антисептику


Головне сьогодні