Кропивничанка Світлана Долгова власноруч створює іграшки, продає їх, а всі гроші спрямовує на допомогу ЗСУ. Жінка допомагає військовим з 2014 року. Зараз же в’яже кожну вільну хвилину, адже має на меті допомогти нашим захисникам придбати тепловізор. Про те, як створюються іграшки, дізнавалася Точка доступу.

Іграшки, які "живуть" власним життям

Захисниця Олена з позивним “Бедрик”. Поряд із нею лялька, одягнена в сукню кольору хакі, як і її власниця.

Захисниця

Це Ніколь із Харкова. Назвала кролика в бронежилеті Лолою і заборонила мамі одягнути на неї фатинову спідницю і бантик, бо Лола – воїн!

Ніколь з Харкова

Це Єва зі Львова, в якої татусь Тарас 10 місяців на передовій. Для онучки кролика в сукні замовила бабуся.

Дівчинка з іграшкою

Цими фото та історіями подальшого життя своїх іграшок ділиться майстриня Світлана Долгова. Її іграшки відправляються на передову та живуть у бронежилетах, їздять у волонтерських машинах та допомагають заснути дітям, чиї батьки зараз боронять Україну.

Іграшка

Мініатюрні кролики в бронежилетах, сукнях та, навіть, кросівках, лялечки різного розміру. На створення цієї краси майстриня витрачає кожну вільну хвилину: прокидається о 6-й і до початку робочого дня в’яже. Робить це на роботі при кожній нагоді, а також після – до дванадцятої ночі.

До прикладу, зараз у неї в замовленні 17 іграшок-кроликів, які потрібно зробити до кінця місяця. 

Світлана Долгова в’яже з шести років. Цьому її навчила мама. Виготовленням іграшок почала займатися з 2014 року. Тоді в школі, де навчався її син, почали влаштовувати ярмарки на підтримку поранених бійців. 

Поки син навчався в школі, я була присутня на всіх ярмарках. В’язала іграшки, допомагала, – розповідає жінка.

Далі майстриня почала в’язати для себе, створювати подарунки для друзів, люди почали замовляти вироби. З початком повномасштабного вторгнення здобуті знання та навички знадобилися для допомоги українським захисникам.

Світлана Долгова

Світлана Долгова розпочала співпрацювати з відомою у місті волонтеркою Тетяною Силою.

Про те, що Тетяна Сила – волонтерка, знала дуже давно. Співпрацювати почали позаминулої зими. Я звернулася до неї по нитки, адже моя мама в’язала шкарпетки для військових. А з літа 2022 року почала волонтерити сама та в’язати іграшки, – розповідає майстриня.

Жінка розуміла, що вона може просто донатити 100-200 грн., а може їх “перетворити” в 400-500 грн., що буде значно кориснішим для ЗСУ. 

Своєю улюбленою іграшкою пані Світлана називає ляльку: 

Ляльки – це моя пристрасть, люблю їх створювати ексклюзивними. До речі, все літо з Тетяною Силою ми продавали саме їх. 

Ляльки

У 2023 році вирішила в’язати кроликів, адже саме кролик є символом цього року за китайським календарем. Жінка доповнює їх милими деталями: бронежилетом, бантиком, навіть створила кролика в кросівках для захисника, який у мирному житті бігав напівмарафони.

кролик-марафонець

Створити Вендзей, щоб допомогти ЗСУ

Зараз Світлана Долгова завершила створення в’язаної ляльки Вендздей. 

Матеріали для її створення майстриня купує сама. Вартість ляльки становить 600 грн., з яких 100 грн. – собівартість матеріалів, а 500 жінка переказуватиме на збір тепловізора для ЗСУ.

Лялька Венздей

Всередині ляльки – каркас із дроту, завдяки чому лялька може “рухати” ручками та ніжками й змінювати своє положення. На виготовлення такої ляльки потрібно близько п’яти днів. 

Мріємо придбати найкращий тепловізор за 96 тисяч гривень, але час піджимає. Кожного дня захисників можуть перекинути “на нуль”, тому треба поспішати. Будемо дивитись з того, яку суму вдасться зібрати, - розповідає майстриня.

Перший внесок вже зробив директор однієї з агрофірм, який надав десять тисяч гривень. Взамін попросив зв’язати 10 кроликів.


Всі охочі допомогти зі збором на тепловізор для 122-ї бригади 182 батальйону морської піхоти, можуть перерахувати гроші на картку:

4149 4991 6203 3854 (Долгов Юрій Миколайович).


На продажу ляльок жінка заробила більше 8 тисяч гривень, за кроликів отримала 3750 гривень. Зароблене передає Тетяні Силі, яка спрямовуює гроші на нагальні потреби військових.

Вартість іграшок від пані Світлани, як для ручної роботи, дуже низька. Жінка це розуміє, проте, говорить, що зараз головне – не заробіток, а допомога військовим: 

Мені важливо було поставити таку ціну, щоб люди були спроможні купити під час військового стану.

Ціни стартують від 150 грн. – кролик. Лялечку можна придбати від 400 грн. Також у наявності є великі ляльки 40 см) – по 700 грн.

великі ляльки


Замовити іграшку від Світлани Долгової, і тим самим допомогти армії, можна, написавши їй на фейсбук-сторінку або зателефонувавши за номером телефону 0504871302.

кролики

Читайте також: Працює в університеті та чекає чоловіка з полону: історія жінки, яка переїхала з Маріуполя до Кропивницького

 


Головне сьогодні