17-річний житель селища Пантаївка, який навчається у залізничному коледжі в Знам’янці, після занять пішов з друзями купатись до місцевого ставка. Там йому стало зле, його врятували двоє поліцейських і військовий.

Про це повідомили в пресслужбі поліції Кіровоградської області, передає Точка доступу.

Студенту Давиду Шаліпуку стало зле на відстані кількох метрів від берега, юнак відчув судоми у тілі. На допомогу він почав кликати товаришів, втім першим відгукнувся чоловік у військовій формі, який був неподалік.

Самотужки витягнути хлопця з води йому не вдалося. Тоді друзі Давида вибігли до дороги, там саме їхав автомобіль патрульних, і покликали на допомогу. Поліцейський Ігор Співак зайшов у воду, дістався до Давида та якнайшвидше транспортував хлопця до берега. Його напарник Олександр Швець терміново розпочав проводити серцево-легеневу реанімацію.

Поліцейські викликали на місце пригоди карету швидкої та до приїзду лікарів надавали першу домедичну допомогу до того часу, поки хлопець почав самостійно дихати та опритомнів.

Врятованим юнаком виявився вихованець школи-інтернату, який захоплюється музикою, мріє стати машиністом тепловоза. Розповів, що змалечку добре плаває, але в цій ситуації потрапив у біду через те, що купався у холодній воді.

Наступного ранку після пригоди хлопця у лікарні відвідали його рятівники.

Ми вже потоваришували, – розповів хлопець. – Я дуже вдячний, що у той момент вони опинилися поруч і врятували мене. Перші хвилини, коли прийшов до тями, побачив їхні обличчя. Вони говорили зі мною, заспокоювали, тримали за руку. Таким був мій другий день народження, завдяки людям, зустріч із якими я запам’ятаю на все своє життя.

Читайте також: На Кіровоградщині в багатоповерхівці сталася пожежа: врятували 39-річного чоловіка


Головне сьогодні