Працівники ОКВП «Дніпро – Кіровоград» проводять ремонтні роботи на мережах, поки водогін відключений, по Кіровограду, Світловодську, Олександрії та Знам’янці.

Працюють всі працівники служб водопостачання, механічні та енергетичні бригади ОКВП «Дніпро – Кіровоград» з 8:00 суботи та до повного завершення ремонтних робіт, передає кореспондент Точки доступу.

– У зв’язку з тим, що планувалася повна зупинка водоводу, від Світловодська до Кіровограда, ми передбачили по всіх містах ремонтні роботи, – розповідає генеральний директор ОКВП «Дніпро - Кіровоград» Роман Ілик. – Наприклад, на об’єкті «Зона-1» сьогодні замінили засувку, яка не працювала, а тому не було можливості регулювати наповненість одного з чотирьох резервуарів. Зараз це полагодили. Раніше ж цей резервуар був постійно під водою, через нього протікала вода, а можливість замінити випала лише сьогодні, коли мережі спустошені.

Це – перше відключення водоводу за останні кілька років. Навіть коли минулого року робили ремонт однієї із засувок біля «Катюші» - водовод працював, лише місто Кіровоград було без води. А зараз у зв’язку із повним відключенням водоводу ми запланували найважливіші та значущі ремонтні роботи.

Сьогодні біля «Катюші» в Кіровограді ми ставимо нову засувку, яка буде регулювати тиск на центр міста Кіровоград. Це дасть можливість вирівняти тиск, зробити його цілодобово стабільним та рівномірним. В результаті це значно зменшить кількість поривів – не буде гідроударів по мережах через перепади тиску.

Паралельно роботи ведуться у Світловодську, Знам’янці, Олександрії та Кіровограді, проводиться обслуговування енергетичного та іншого обладнання, ведуться ремонти саме на тих ділянках, де було неможливо зробити ремонт при заповнених системах, оскільки на мережах не всі засувки працюють, яким вже по двадцять, тридцять, сорок, вісімдесят років.

Нагадаємо, 27 та 28 вересня на Кіровоградщині відключене централізоване водопостачання, що подається ОКВП «Дніпро-Кіровоград».


Головне сьогодні