Кропивничанка Любов Головко їхала в маршрутці №8. Коли доїхали до вулиці Пацаєва, сталася аварія: маршрутка зіткнулася з автівкою і в'їхала у стовп. Жінка отримала легкі травми – садна, забої та переляк. Проте обстеження та лікування – вартують грошей. Хто має платити травмованим пасажирам громадського транспорту за лікування і чому Любов Головко та її чоловік Олександр Ман не можуть знайти спільну мову з власницею маршрутки – читайте в матеріалі Точки доступу.

Що сталося

11 січня близько четвертої вечора в Кропивницькому сталася ДТП на вулиці Пацаєва: зіткнулися маршрутка та автівка, розповіла речниця національної поліції області Віталіна Бевзенко.

Через аварію, як видно на фото, маршрутка виїхала на зустрічну смугу та в'їхала у стовп електроопори.

ДТП у Кропивницькому

Фото: з соцмереж

Внаслідок пригоди ніхто з водіїв чи пасажирів не постраждав. За цим фактом проводиться перевірка. За її результатами матеріали будуть направленні до управління патрульної поліції в області для складання адміністративних матеріалів, – сказала речниця.

Після перевірки стане відомо, хто з водіїв спричинив ДТП. 

За словами керівника місцевого центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Олександра Ярошенка, на місце приїхала карета швидкої допомоги. Лікарі забрали чоловіка, якого з підозрою на струс мозку відвезли в обласну лікарню, та жінку, яку з саднами та синцями доправили в лікарню швидкої допомоги.

Чоловік – водій легкової автівки, а жінка – кропивничанка Любов Головко.

Що розповідає чоловік травмованої 

Дзвінок. Олександр Ман підняв слухавку, дружина попросила забрати її з вулиці Пацаєва. Що трапилося і чому треба терміново приїхати – пояснити не змогла. На місці чоловік побачив аварію та Любов, яка стояла поруч. Розпитавши, що сталося, дізнався:

Усі пасажири в салоні сиділи. Моя жінка зайняла місце за водієм. Біля проходу сидів чоловік та дівчина біля вікна. Коли сталося зіткнення, дружина вилетіла на сходи, дівчина впала на неї, а чоловік на прохід. Коли всі вийшли, дівчина викликала таксі та поїхала. Вона, мабуть, вдарилася ногою.

Любов теж скаржилася на болі в нозі. За словами Олександра, він викликав швидку. І поки лікарі оглядали травмовану, підійшов до власниці маршрутки Інни Мустафаєвої, яка саме під'їхала на місце ДТП.

Вона так себе повела грубо. Навіть по-людськи треба було звернутися до моєї жінки, розпитати, що сталося, як вона. А вона навіть не підійшла. Тоді кажу: хай Любу везуть в лікарню. Потім підійшов водій "дев'ятки" і поскаржився на болі в голові й нудоту. Його теж увезли".

У лікарні травмованій зробили рентген ніг.

Сказали, що переломів немає, але є сильні забої. Вдома, коли відчуття шоку пройшло, дружина відчула біль у ребрах, стало важко дихати. З'явилися синці на грудній клітині. Підозрюємо, що там є тріщини. Будемо йти в обласну лікарню, робити знімок.

Наслідки ДТП у Кропивницькому

Фото Олександра Мана. На світлині синці та садна, які отримала Любов Головко внаслідок аварії.

Перший рентген коштував 200 гривень. Скільки будуть коштувати наступні обстеження – поки не відомо. Чоловік Любові розповів, що показував власниці маршрутки Інні фотографії забоїв та висновок лікаря. Проте, за його словами, жінка грубо відмовила у допомозі.

ДТП у Кропивницькому, 11 січня

Фото Олександра Мана. На світлині довідка, яку Любов Головко отримала у лікарні швидкої медичної допомоги.

Нині Олександр каже, що хоче домогтися двох речей: щоб їм виплатили компенсацію за лікування та щоб звільнили водія цієї маршрутки №8.

Я хочу, щоб він не працював на маршруті. На нього дуже скаржаться пасажири з Кущівки. Він вічно в телефоні. Не їздить, а літає. Створює аварійні ситуації.

Що розповіла власниця маршрутки

Інна Мустафаєва заперечує, що грубила подружжю. Навпаки, каже, пропонувала допомогу:

Я викликала потерпілій швидку. Їй зробили огляд, сказали: травм немає. Є легкий забій м'якої тканини на нозі. Я їй запропонувала відвезти на огляд самостійно – вона відмовилась. Спитала, яка треба допомога – сказала, ніяка. Вона зі мною не спілкується. Але її чоловік дзвонив неодноразово і з лайкою та в дуже грубій формі вимагав грошей. Я не побачила жодного чека на ліки чи рентген.

Каже, що родина Любові та Олександра – єдині з пасажирів, хто звертався до неї щодо компенсації.

Винуватця ДТП не встановлено. Це буде робити суд. У нас це прописано в страховому полюсі, і відшкодування теж робить страхова компанія. 

Стосовно водія маршрутки, розповіла – він працює на цій машині дев'ятий рік. За цей час жодної скарги на нього не надходило. Нині він ремонтує понівечений в аварії транспорт.

У нас все фіксується в міськвиконкомі. Скарги передаються до підприємства-перевізника, і підприємство викликає мене. Я вже з водієм проводжу роботу. Обов'язково має бути відповідь у рамках законодавства. Якщо відповіді немає, то скарг не було.

Що кажуть в управлінні транспорту та зв'язку Кропивницької міської ради

Поки нічого. Точка доступу звернулася до начальника пресслужби міськради Сергія Якуніна і нині чекає на коментар від начальника управління Віктора Житника.

Що каже закон

Юрист Юрій Деркаченко сказав, поки немає рішення суду – ніяке звернення не має сенсу. Спершу мають встановити винуватця ДТП. Потім треба звернутися до страхової компанії, яка оформлювала "автоцивілку" винуватцю аварії.

Потерпіла особа має право звернутися до страхової компанії протягом року. Протягом року в адміністративному порядку встановлюється провина того чи іншого водія.

Раніше, за словами юриста, людина могла одразу звернутися до винуватця аварії, потім у законодавстві сталися зміни. 

Але є нюанс. Якщо страхова компанія не покриває ці затрати, тоді можна до винної особи. Наприклад, у вас збитки 200 тисяч, а поліс покриває 150 тисяч. 50 тисяч із водія чи роботодавця водія маршрутки, якщо ми говоримо за громадський транспорт.

Головне фото: korrespondent.net

Читайте також: У Кропивницькому на одному з перехресть сталася ДТП

 


Головне сьогодні