Сьогодні, 4 червня, у Кропивницькому попрощались з двома військовими – Віталієм Шошиним і Юрієм Масалітіним.

Про це повідомили у пресслужбі Кропивницької міськради, передає Точка доступу.

Віталій Шошин народився 26 листопада 1975 року в селі Катеринівка Кропивницького району Кіровоградської області. З 1993 по 1995 рік проходив військову строкову службу в повітряно-десантних військах. Згодом пішов служити за контрактом в 3-й окремий полк спеціального призначення за контрактом. З 2016 по 2018 рік брав участь в антитерористичній операції в Донецькій та Луганській областях. Був відзначений відомчими нагородами. Після закінчення контракту працював водієм-далекобійником в Європі.

В лютому 2022 року Віталій Шошин приєднався до 174-го окремого батальйону територіальної оборони Збройних Сил України. Далі служив на посаді командира 2-го стрілецького відділення 3-ої стрілецької роти військової частини А7340.

Молодший сержант Віталій Шошин загинув 28 травня 2022 року поблизу селища Борівське Сєвєродонецького району Луганської області під час виконання бойового завдання. Офіційно вважався безвісти зниклим.

У воїна залишились дружина, донька та онук.

з Віталієм Шошиним попрощались
Фото: Суспільне Кропивницький

Юрій Масалітін народився 5 лютого 1995 року в Кропивницькому. З 2013 по 2015 рік працював в Управлінні Державної служби охорони при Управлінні Міністерства внутрішніх справ України в Кіровоградській області.

Пройшов військову строкову службу та продовжив служити за контрактом  в лавах Національної гвардії України. З 2019 року, продовжив військову службу за контрактом у військовій частині А2077.

З початком повномасштабного вторгнення Росії на територію України Юрій Масалітін продовжив захищати батьківщину на посаді старшого оператора групи спеціального призначення роти спеціального призначення загону спеціальних операцій військової частини А2077. Брав участь у виконанні завдань в найбільш небезпечніший точках бойового зіткнення на Донецькому та Запорізькому напрямках.

Нагороджений відзнакою Президента України – медаллю "Захиснику Вітчизни", відзнакою Міністерства оборони України – нагрудним знаком "За зразкову службу".

За проявлену мужність і успішне виконання завдань під час бою Юрія Масалітіна нагородили відзнакою Головнокомандувача ЗСУ – нагрудним знаком "Золотий хрест".

 Молодший сержант Юрій Масалітін загинув 28 травня 2024 року поблизу села Роботине Запорізької області внаслідок артилерійського обстрілу.

з Юрієм Масалітіним попрощались
Фото: Суспільне Кропивницький

Панахиду за загиблими Героями відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк на Далекосхідному кладовищі.

Читайте також: "Тирасполь 300". Бійця з Кіровоградщини три дні евакуювали непритомним і під шаленими обстрілами (ФОТО)


Головне сьогодні