Хвойний сад вирощує вдома житель Новомиргорода Іван Зеленянко. Вирощуванням декоративних дерев захопився, коли працював у Польщі.  Нині мріє створити потужний садовий центр та перетворити Україну на оазис. Майбутні туї, ялинки та ялівці бачили журналісти Точки доступу.  

Найголовніші правила вирощування хвойних дерев – це правильно підібрана торфосуміш, правильно підібраний полив, щоб не було пересихання, і сонце.

Хвойні дерева

На режисерському майданчику познайомився з власником садового центру

Іван Зеленянко показує своє господарство. Чоловік за професією будівельник. У Польщі на знімальному майданчику робив декорації. Там познайомився з власником садового центру. Той не лише захопив цією справою, а й навчив хитрощам вирощування хвойних дерев. Приїхавши в Україну, Іван взявся вирощувати туї, ялинки та ялівці вдома. У цій справі його підтримують дружина Марія та вся родина. 

Ялинки

Він мене так зацікавив, він почав все показувати. Там два тижні в нас були зйомки, ми приїжджали, пили каву, ходили й він мені розказував, як вирощувати, як формувати, як лікувати. Тепер також записався на захід України на навчання до люей, у яких власний бізнес. Вони проводять навчання по лікуванню дерев, формуванню, стрижці.

Стрижка

Три роки йшов до власної справи

Три роки чоловік набував досвіду. Зрештою зареєстрував підприємство. Головна спеціалізація – вирощування саджанців у теплицях для подальшої висадки у відкритий ґрунт. З посадковим матеріалом, каже, проблем немає. 

Теплиці в Новомиргороді

Все є в Україні. Це все береться з дерев, які вже більші. Нарізаються, до прикладу, живці, готуються касети, починаємо живцювати і надалі виходять корені, дерева, касети і так вони починають рости, рости, рости...

Живці у Новомиргороді

Касети хвої у Кіровоградській області

Вічнозелені дерева – не лише красиві, а й мають цілющі властивості, – каже підприємець. Адже насичують повітря речовинами, що мають антисептичну та очисну дію. Кіровоградщина для вирощування хвойних дерев підходить чудово. Шкодять цим деревам вуличні тварини, тож рослини треба огороджувати. Інакше дерева будуть жовтіти і всихати.

Туї, ялинки, ялівці вирощує підприємець

Хвоя – це гарно, це дуже корисно для вашого здоров’я і завжди радує око. Тому хвоя мені подобається і я цим хочу займатися. Я багато часу витрачаю, щоб знати все про декоративні дерева. Я не тільки вирощуванням займаюся, а й лікуванням, формуванням. В принципі, якщо людям потрібно, можливі доставка, висадка, чистка, зрошення. Також надаю повну інформацію, як за ними доглядати. Плануємо займатися і ландшафтом. 

Туя у Новомиргороді

Підтримкою став урядовий проєкт "єРобота"

Цьогоріч підтримкою для підприємця став урядовий проєкт "єРобота". За 150 тисяч гривень Іван облаштував три теплиці, купив сировину та мототехніку.

Майбутні дерева в саду

Держава надає такі гранти. Я особисто людям раджу, в яких є такі гарні ідеї, хай не бояться, хай пробують, в них все вийде. Все залежить тільки від вас, наскільки ви любите свою справу, настільки ж ваша ідея буде успішною.

Теплиці Ігоря Зеленянка з Новомиргорода

Чоловік мріє відкрити потужний садовий центр та створити кілька робочих місць. Одного працівника вже підготували. Вирощує для центру власну продукцію. Нині у його господарстві – більше 15-ти тисяч живців. З реалізацією, впевнений, проблем не буде. 

Температура в теплиці підприємця з Кіровоградщини

Також чоловік хоче розвивати ютуб-канал та ділитися своїми знаннями. 

Майбутні дерева для саду в Новомиргороді

Та найбільша його мрія – щоби Україна була мирною, екологічною та зеленою. Через отриману виробничу травму Іван має інвалідність та може виїхати за кордон. Але, зізнається, ніколи не мав такого бажання. Хоче приносити користь на рідній землі. 

Читайте також: "Намагаємося бути найкращими", – підприємиця з Донеччини, яка відроджує ресторанний бізнес у Кропивницькому (ФОТО)


Головне сьогодні