Жителі Кіровоградської області станом на 1 січня 2024 року заборгували за комунальні послуги 739, 5 млн грн. 

Про це під час сьогоднішніго брифінгу повідомила директорка департаменту житлово-комунального господарства Кіровоградської обласної військової адміністрації Ольга Довжук, передає Точка доступу.

Ольга Довжук зазначила, що в опалювальний період спостерігається тенденція збільшення заборгованості населення за комунальні послуги. 

Найбільша частина боргу від загального – борг за тепло. Він складає 440 мільйонів. Комунальному підприємству “Теплоенергетик” населення заборгувало 106,6 млн грн.

Заборгованість споживачів за послуги водопостачання та водовідведення станом на 1 січня складає 163,8 млн грн. Найбільший борг населення має перед ОКВП “Дніпро-Кіровоград” – 152,5 млн грн. 

Жителі Кіровоградщини також заборгували за вивезення побутових відходів 41,6 млн грн. 

Хочу зазначити, що заборгованість дуже зросла за грудень. У міжопалювальний сезон спостерігаємо зниження заборгованості, а в опалювальний сезон – збільшення.

Ольга Довжук

Ольга Довжук наголосила, що Кабмін дозволив відключення підприємств життєзабезпечення від електричної енергії без погодження обласної військової адміністрації: 

Наразі, якщо підприємства мають борг за електричну енергію, постачальник може відключити їм світло. Зрозуміло, що це загрожує стабільному наданню послуг тепло- і водопостачання.

Також постановою №1405 від 29 гpудня 2023 pоку уpяд Укpаїни зняв моpатоpій на відключення постачання житлово-комунальних послуг чеpез несплату. Мова йде пpо дозвіл на відключення тих боpжників, які пpоживають на теpитоpіях, де не ведуться бойові дії. Тобто, зокpема, і пpо мешканців Кіpовогpадщини. 

Нагадаємо, з  5 лютого на Кіровоградщині боржникам відключатимуть світло, а з 1 беpезня 2024 pоку боpжникам за послуги водопостачання відключатимуть воду.

Читайте також: Капітальний ремонт шкільного укриття за 5 днів: хто і як ремонтує сховище ліцею на Кіровоградщині

Фото: evacuation.city


Головне сьогодні