Ленінський райсуд у Кропивницькому засудив Арсена Мартиросяна, обвинуваченого в умисному вбивстві 26-річного чоловіка біля нічного клубу "Вельвет". Відповідне рішення суду Точка доступу знайшла у реєстрі.

Обставини вбивства біля "Вельвету"

Як писала Точка доступу раніше, між Арсеном Мартиросяном і трьома чоловіками 1 листопада 2016 року біля нічного клубу "Вельвет", виник конфлікт. 

За інформацією обвинувачення, того вечора потерпілі відпочивали у нічному клубі. Коли вийшли на вулицю, побачили сварку і почули крики – Мартиросян поводився агресивно та кричав на дівчину. Друзі вирішили за неї заступитися. Натомість нетверезий обвинувачений витягнув пістолет і не менше п’яти разів вистрілив у їхню сторону.

За інформацією сторони захисту, Мартиросян відкрив стрілянину, оскільки вважав, що була загроза його життю і здоров’ю від трьох чоловіків. Начебто вони також були нетверезими і грубо втрутилися у його розмову з дівчиною. Із останньою ж вони "просто говорили на підвищених тонах". Крім того, обвинувачений не хотів нікого вбивати, це вийшло випадково. А утік, бо боявся, що його будуть наздоганяти, а надалі – мститися. Двох чоловіків з вогнепальними пораненнями госпіталізували. Один з них помер. Наступного дня правоохоронці розпочали досудове розслідування кримінального провадження. Арсен Мартиросян переховувася від слідства майже два роки. Його затримали у липні 2018-го і взяли під варту.

Чому Арсен Мартиросян на волі?

Суди у цій справі тривали вісім років. За цей час Арсен Мартиросян отримав підозри за вчинення низки інших кримінальних злочинів, зокрема, напад на поліцейського, "дахування" злочинного угрупування, учасники якого нібито вимагали гроші у ув'язненого, а ще в організації розповсюдження наркотиків серед ув’язнених. Час від часу суди задовольняли клопотання його адвокатів і Мартиросяна звільняли з-під варти і відправляли під домашній арешт. Зрештою, у справі про умисне вбивство Ленінський райсуд виніс йому вирок – 11 років позбавлення волі. Але є нюанс: термін перебування обвинуваченого у СІЗО зарахували як день за два – з 9 липня 2018 року по 13 жовтня 2022, а також з 5 січня 2023 року до набрання вироком законної сили. Окрім цього, день за три засудженому зарахували у термін, коли він був під цілодобовим домашнім арештом – з 14 жовтня 2022 року по 16 лютого 2023 року.

Згідно формули, за якою суд розрахував кількість днів перебування Арсена Маптиросяна у СІЗО, виходить, що він уже відбув 11 років покарання, – пояснив Точці доступу тимчасово виконуючий обов’язки заступника начальника Управління стратегічних розслідувань в Кіровоградській області Дмитро Авдієнко.

Також суд зобов'язав засудженого виплатити пів мільйона гривень мамі загиблого чоловіка. Рішення суду набрало чинності 22 жовтня, тож нині Арсен Мартиросян перебуває на волі.

Читайте також: Суддю Олексія Галагана з Кропивницького можуть звільнити, бо він не склав іспит на профпридатність


Головне сьогодні