У Гайворонській громаді сьогодні, 16 грудня, провели в останню путь загиблого воїна Дмитра Рейниша.

Про це з посиланням на Гайворонську громаду передає Точка доступу.

З німим болем вшановуємо його пам'ять, згадуючи той час, коли він залишив нас при евакуації з "Азовсталі" в березні 2022 року, проте зміг повернутися до рідної домівки лише зараз.

Дмитро Рейниш ("Рекс") народився 26 жовтня 2000 року в місті Гайворон. Навчався у Гайворонській загальноосвітній школі.

Після навчання у Київському спортивному ліцеї-інтернаті за спеціальністю "веслування на байдарках", вступив на заочне відділення факультету фізичної культури, спорту та здоров'я університету ім. Григорія Сковороди в Переяславі. Входив до збірної команди Києва. Працював фітнес-тренером у Києві.

У 2020 році вступив до складу окремого загону спеціального призначення НГУ "Азов" Національної гвардії України. З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну брав участь в обороні Маріуполя, був артилеристом, згодом перейшов у піхоту.

З лютого — навідник артилерійського дивізіону. Під час виконання бойового завдання потрапив у оточення. Допоміг пораненому побратиму, але в цей час отримав чисельні кульові поранення. Командування вирішило евакуювати його з іншими пораненими військовими з "Азовсталі". Гелікоптер, у якому перебував військовий, 31 березня 2022 року збили російські солдати. Тіло загиблого довгий час знаходилось в Маріуполі.

Дмитро Рейниш посмертно нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня.

Вічна пам’ять і вічна шана українському воїну!

"Рекс"

"Азов"

Читайте також: На Кіровоградщині попрощаються з загиблими на війні захисниками (ФОТО)


Головне сьогодні