Дві з половиною тисячі користувачів у тридцяти населених пунктах Кіровоградщини до цього часу – без електроенергії.

Про це під час брифінгу розповів технічний директор компанії "Кіровоградобленерго" Валерій Запорожець, передає кореспондентка Точки доступу.

Де працюють енергетики

За його словами, енергетики продовжують працювати у південній частині Кропивницького району, у зоні обслуговування Бобринецького і Долинського РЕМів (район електричних мереж – ред.).

Аварійно-відновлювальні роботи тривають цілодобово. Нині працюють 18 бригад – це майже сотня працівників і пів сотні спеціалізованих автомобілів.

Сьогодні, 15 січня, планують підключити до електропостачання села Костянтинівка, Олександрівське, Козлівське, Переможне (у районі обслуговування Долинського РЕМ – ред.), Солонцюватка, Новосамара, Новоградівка і Ружине (у районі обслуговування Бобринецького РЕМ – ред.).

Додав, що через негоду пошкоджені майже 400 стовпів і пояснив, чому так довго ремонтують.

Лінії електропередач не були розраховані на навантаження, які виникли через обледеніння. На деяких ділянках ремонтно-експлуатаційні бригади заново будують лінії електропередач, відбувається повне відновлення.

Чому одних підключили, а інших – ні

Пояснив, чому у одному селі на деяких вулицях відновили електроживлення, а на інших – ні.

Це пояснюється тим, що споживачі заживлені від різних ліній електропостачання. В першу чергу ми ремонтуємо потужніші, решту ремонтуватимемо після того, як полагодимо перші.

Коли відновлять електропостачання

Більшість користувачів планують заживити до 17 січня. Відновити електропостачання всюди – до кінця тижня.

Як писала Точка доступу раніше, через негоду, тиждень тому, без електроенергії залишились понад півтори сотні населених пунктів.

Читайте також: У Кропивницькому відсьогодні збиратимуть ялинки: де їх залишати


Головне сьогодні