Голова Кіровоградської облдержадміністрації Олександр Петік вважає за доцільне провести в Олександрії дострокові вибори мера.

Про це йдеться в його листі, адресованому олександрійським громадським організаціям, пише «Моя Олександрія».

За словами голови громадської організації «Комітет захисту прав пенсіонерів при їх масовому порушенні» Ганни Саламахи, кілька олександрійських громадських працівників побували у Петіка на прийомі. Вони передали губернатору пакет документів про діяльність олександрійського мера Степана Цапюка.

Наприкінці травня прийшла відповідь. Голова ОДА повідомляє, що, розглянувши надані активістами документи, вважає за доцільне ініціювати дострокові вибори мера.

«За результатами проведеної роботи щодо перевірки фактів, викладених у зверненні, вважаємо за доцільне підготовити звернення до Верховної Ради України про призначення Верховною Радою України позачергових виборів міського голови на виконання повноважень, передбачених ст. 79 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні"», — повідомляється в листі.

Ст. 79 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» передбачає кілька причин припинення повноважень голови органу місцевого самоврядування. У тому числі, якщо він «порушує Конституцію або закони України, права і свободи громадян, не забезпечує здійснення наданих йому повноважень».

Крім того, Верховна Рада України може призначити позачергові вибори голови при наявності рішень суду про визнання його розпоряджень незаконними. Також питання дострокових виборів може ініціювати відповідний комітет Верховної Ради.


Головне сьогодні