На Кіровоградщині протягом 7 останніх місяців надходження до бюджетів усіх рівнів зросли на 11% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Це 8,2 млрд гривень.

Про це сьогодні, 12 вересня, під час брифінгу повідомив начальник обласної військової адміністрації Андрій Райкович, передає Точка доступу.

Так, надходження до державного бюджету зросли на 7%, а до місцевих бюджетів — на 14,2%, що на 567 млн гривень більше відповідного періоду минулого року й складає 4,6 млрд гривень.

Зрозуміло, що це певний запас фінансової міцності, але в умовах війни та жорстоких випробувань, коли ворог знищує інфраструктуру, краде зерно, метал, потужності, ризики є. Говорити в цей період про масштабні проєкти, про розвиток, про нове будівництво надзвичайно складно, але потрібно з наступних позицій: перше — це Збройні сили України, друге — соціальний захист населення, виплата зарплат та пенсій, а потім — розвиток територій і громад.

За словами Андрія Райковича, станом на сьогодні, 91% підприємств області працюють.

З квітня провідні промислові групи Кіровоградщини ("Металіст", "Дозавтомати", "Ельворті", "Гідросила") розширили ринок збуту в Казахстан, Литву, Пакистан, США, Німеччину, Польщу тощо.

За його словами, область має відповідні можливості та потужності, а також землю та комунікації для розміщення підприємств з інших регіонів, які не можуть працювати в зонах ведення бойових дій.

Область запропонувала понад 300 заявок вільних виробничих площ для релокації. 42 підприємства вже релокувалися на Кіровоградщину, з них 33 — вже працюють у Кропивницькому, Олександрії, Новомиргороді, Бобринці та Світловодську. Ще 9 підприємств оформлюють документи та завершують переїзд.

Крім цього в громадах області реалізуються 30 інвестиційних проєктів.

Це також робочі місця, — зазначив Андрій Райкович.


Головне сьогодні