Сьогодні, 31 березня, під час засідання сесії депутати не звільнили голову Кіровоградської обласної ради Сергія Шульгу. В роботі сесії оголосили переву для ознайомлення депутватів з проєктом рішення, передає Точка доступу.

Сергій Шульга сказав, що не може поставити проєкт рішення про його звільнення на голосування, бо це порушення законодавства: 

Я ставив на голосування порядок денний в цілому. Ви його не підтримали і працювати не хочете.

Депутат обласної ради Олександр Чорноіваненко запропонував повторно включити питання про звільнення голови обласної ради до порядку денного. Сергій Шульга проігнорував це питання та поставив на голосування прийняття порядку денного в цілому. Депутати не підтримали порядок денний.

сесія

Народні обранці почали звинувачувати голову обласної ради в навмисному затягуванні часу. Депутати почали переходити на особистості та звинувачувати один одного.

Розмова в такому ключі тривала не одну годину. Час від час часу в залі виникали затяжні паузи. О 14:00 оголосили п'ятнадцятихвилинну перерву, яка затягнулась на пів години. Згодом знову оголосили перерву.

Фракції "Батьківщина", ЄС та "За майбутнє" оголосили, що не братимуть участь у роботі сесії, поки Сергій Шульга блокує її роботу. Депутати цих фракцій покинули сесійну залу. Після перереєстрації у залі залишилось 20 депутатів, сесія неповноважна.

Після емоційних суперечок в роботі сесії оголосили перерву. Загалом сесія тривала більше 5 годин.

Читайте також: На Кіровоградщині депутати хочуть звільнили голову обласної ради


Головне сьогодні