Напередодні, 25 грудня, у Кропивницькому рідні загиблих захисників встановили різдвяні ялинки на Алеї почесних поховань Далекосхідного кладовища.

Про це Точці доступу розповіла вдова військового Максима Хандусенка Олена Корнілова.

Ідея встановити ялинки для загиблих захисників належала закордонним друзям Олени. Вони давно допомагають жінці, яка займається волонтерством. Тож вони перерахували гроші на купівлю ялинок та прикрас на неї.

Вони сказали, що не святкують Різдво, їм не до святкувань, але душею вони з Україною і хочуть встановити ялинки для загиблих Героїв, – розповіла Олена Корнілова.

Олена запропонувала рідним загиблих військових встановити новорічні дерева та прикрасити їх. Вони погодилися та домовилися про зустріч.

Коли жінка поїхала купувати ялинку, то продаваць, дізнавшись, де її будуть встановлювати, подарував одне новорічне деревце. Виявилося, що він і сам колишній військовий, а на Алеї почесних поховань у нього поховані побратими та командир. 

Коли я приїхала на кладовище, зустріла чоловіків, які приїхали провідати загиблого товариша, був батько захисника, також військовий. Вони допомогли встановити ялинки.

Одне деревце поставили на початку Алеї, інше – в кінці. Потім рідні загиблих Героїв прикрасили їх іграшками. 

Олена КорніловаОлена Корнілова

Ми хочемо показати нашу єдність. Наші хлопці разом на небі, а ми – на землі, ми повинні гуртуватися. Кожен чіпляв іграшку і розумів, що він це робить для свого рідного батька, чоловіка, брата чи сина, який мав робити це сам…

Жінка говорить, що не відзначає свята і не приймає привітань. Всі святкування будуть після перемоги.

прикрасили ялинку на кладовищі

рідні загиблих військових

Далекосхідне кладовище

Читайте також: “Я не повернусь”: історія військового Максима Хандусенка, який загинув на війні з Росією


Головне сьогодні