Чи знали ви, що кожен кропивничанин може долучитися до озеленення міста? Головна агроном комунального підприємства “Благоустрій” Альона Ворона розповіла читачам Точки доступу, як кожен охочий може висадити дерево на вулицях, проспектах та у скверах міста.

За словами Альони Ворони, якщо містяни мають бажання висадити на території загального користування Кропивницького дерево, то у них є така можливість.

Звісно, не можна робити це самовільно, адже існують певні правила

Так, якщо людина хоче висадити в місті (на землях загального користування) дерево, вона може звернутися до підприємства “Благоустрій”. 

Кропивничани можуть обрати, яке саме дерево вони хочуть подарувати місту та ділянку, на якій хотіли б вирощувати дерево. Втім, щодо ділянки є важлива умова — фахівці обов’язково обстежують це місце, зокрема виявляють, чи немає на локації комунікацій, та роблять погодження. Тільки після цього дерево можна висадити.

Дерева, які пропонують на підприємстві, вирощують у спеціальному розсаднику — це акації, айланти, берези, бундуки, дуби, клени, катальпи, павловнії, ясени

Саджанці КП "Благоустрій"

У розсаднику “Благоустрою” вирощують дерева, кущі та квіти для міського простору. 

Люди можуть замовити як одне, так і кілька дерев. А загалом у нас дуже великий асортимент! — пояснює Альона Ворона.

Вартість саджанців дерев — від 144 до 180 гривень.

Ми будемо супроводжувати та допомагати у процесі висадки, — пояснює фахівчиня.

Тобто дерева висаджуватимуть саме фахівці “Благоустрою”, бо не кожна людина може зробити це правильно.

Важливою умовою для містян є те, що саме кропивничани беруть шефство над цим деревом, відповідно — мають регулярно його поливати.

Якщо ви маєте бажання долучитися чи маєте додаткові питання, можете звернутися до фахівців підприємства за цим номером: 050 138 42 66.

Для того, щоб стати учасником озеленення Кропивницького цьогоріч, містяни мають ще місяць. Після цього дерева висаджувати вже не можна.

Нагадаємо, самі ж комунальниик планують висадити у Кpопивницькому 240 деpев.

Саджанці дерев Кропивницький

Читайте також: У гpомаді на Кіpовогpадщині висадили незвичайні фігуpно плетені деpева (ФОТО)

Фото: Альона Ворона


Головне сьогодні