Депутати Кропивницької міської ради через політичний конфлікт не змогли затвердити зміни до міського бюджету під час засідання сесії сьогодні, 29 липня.

Інформацію про це з місця подій передає кореспондент Точки доступу.

Нагадаємо, зміни стосується освоєння додаткових коштів, які бюджет міста отримав внаслідок перевиконання запланованих доходів.

Питання внесення змін до бюджету міста викликало жваву дискусію серед депутатів. Через розбіжність думок, цей проект рішення тричі не отримував необхідної кількості голосів народних обранців. 

Перш за все, нарікання викликало розподілення коштів по спеціальному фонду та фонду розвитку, через які фінансуються більшість ремонтних робіт в соціальних закладах міста та ін.

Ми готові голосувати за загальний фонд, але у нас багато питань щодо прозорості розподілення коштів по фонду розвитку. Ми пропонуємо проголосувати за загальні статті витрат, а у розподілі коштів по спецфондам дійти до консенсусу, – зазначив депутат Сергій Капітонов.

Ми готові голосувати за загальний фонд, який забезпечує всі витрати на зарплати та енергоносії. Крім того, за перерозподіл додаткових коштів на "Теплоенергетик", щоб вчасно підготуватись до опалювального сезону, – наголосив Олександр Цертій.

Депутат зазначив, що їх фракція хоче максимально ефективно використати додаткові кошти, для цього, на думку Олександра Цертія, потрібно детально вивчити програми і під час обговорення вирішити, скільки коштів на реалізацію кожної з них потрібно.

В той же час, представники опозиції наголошували на необхідності голосувати за проект рішення, який був підготовлений фінансовим управлінням, для забезпечення всіх галузей. 

На 1 вересня школи не будуть готові до навчального року, бо всі ремонтні роботи, які  фінансуються з спеціального фонду, не будуть забезпеченні коштами, – зазначила Катерина Шамардіна.

Крім того, міський голова Андрій Райкович наголосив, що не забезпечення додатковими коштами спецфонду не дасть можливість профінансувати доповнення до галузевих програм. В тому числі місто не зможе придбати необхідні додаткові тролейбуси, необхідні для вирішення проблем з громадським транспортом.

Ми не встигнемо вже в цьому році придбати нові тролейбуси, які так потрібні місту. Ми не встигнемо провести всі процедури, передбаченні законодавством, – наголосив Андрій Райкович.

На це депутат Сергій Капітонов відповів, що їх фракція не проти забезпечити фінансування цих програм, але для початку потрібно їх обговорити і вдосконалити. За його словами, на придбання тролейбуса виділяють 4 млн. гривень, а на ремонт школи – 300 тисяч. На думку депутата, краще розтягнути придбання тих же тролейбусів на кілька років, а додаткові кошти перерозподілити на інші соціальні потреби. 

В результаті депутати не змогли дійти до консенсусу і затвердити зміни до міського бюджету.


Головне сьогодні