В Олександрії, що на Кіровоградщині, комунальне підприємство "Світло-Центр" візьме 3 млн грн кредиту для продовження заміни вуличних світильників на сучасні світлодіодні.

Дозвіл на отримання кредиту погодили депутати Олександрійської міськради на позачерговій сесії, сьогодні, 22 серпня, повідомляє "Моя Олександрія".

Перед сесією на засіданні виконкому Степан Цапюк прокоментував, що кредитна ставка становить 18%, але при цьому місто буде економити 60% на оплату електрики.

Ми беремо кредит під 18%, але маючи економію 60%, нам вигідно сьогодні покрити все місто. Тобто в плані приватний сектор, від одного краю до іншого, а не просто проспект Леніна і деякі вулиці. А все місто накрити світлодіодними світильниками, дати якісне освітлення і при цьому економити гроші , - розповів він.

Раніше міськрада планувала, що модернізацію вуличного освітлення проведе інвестор, доходом якого буде зекономлена електроенергія. Однак даний проект не запрацював і модернізацію проводить "Світло-Центр" за бюджетні гроші, а тепер - і кредитні.

Читайте також: У Кропивницькому не допустили до голосування два проекти "Громадського бюджету"


Головне сьогодні