На Кіровоградщині судитимуть двох посадовців, яких підозрюють у хабарництві. Про це повідомляє Точка доступу з посиланням на пресслужбу обласної прокуратори.

У вересні 2022 року правоохоронці викрили голову та заступника однієї з міських рад Кіровоградщини на отриманні хабаря. З особистих джерел Точці доступу стало відомо, що йдеться про голову міста Помічна Миколу Антошика та його заступника Артема Щербатюка.

За даними слідства, голова за попередньою змовою із заступником за гроші обіцяли дати дозвіл на безперешкодне встановлення та функціонування на центральній площі міста дитячого майданчика.

Кіровоградська обласна прокуратура затвердила стосовно обох фігурантів обвинувальний акт за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України. 

Карається штрафом від 25 500 до 34 000 гривень або позбавленням волі на строк від трьох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Головне сьогодні