Точка доступу публікує імена воїнів з Кіровоградщини, про загибель яких стало відомо сьогодні, 17 липня.

Голованівська громада втратила на війні з Росією місцевого жителя, бійця Руслана Барського. Сьогодні, 17 липня, захиснику мало б виповнитися 49 років.

Руслан Барський

Після загибелі матері Руслан разом з сестрою-двійнючкою Людмилою в трирічному віці опинилися в притулку для дітей. Там вони були до семи років, поки не переїхали у школу-інтернат. Вивчилися до восьмого класу та повернулися у селище. Відразу пішли працювати, щоб мати гроші на їжу.

Руслан працював робочим цеху з виробництва лимонаду. Через рік вступив до ПТУ, де здобув професію водія-тракториста. Після навчання відслужив строкову службу в армії. Демобілізувавшись, повернувся до Голованівська та працював на ТОВ "Відродження".

З 2014 по 2015 роки Руслан Борисович був учасником АТО, служив оператором зенітної установки. Брав участь в боях на Донеччині. Потім повернувся додому та продовжив працювати механіком.

З початком повномасштабного вторгнення Росії на територію нашої держави Руслан вже 25 лютого 2022 року взяв в руки зброю та пішов захищати рідну землю. Боронив Харків, Ізюм, Бахмут.

15 липня 2023 року солдат загинув внаслідок ворожого артилерійського обстрілу в районі населеного пункту Сіверськ Донецької області.


Голова Новомиргородської громади Ігор Забажан на своєму телеграм-каналі повідомив про загибель бійця Вадима Однокоза 1978 року народження. Прощання відбудеться 18 липня.

Вадим – уродженець села Оситна Новомиргородської громади. Поім жив на Черкащині. Поліг в боях з окупантами.  

Траурна процесія прибуде до міста орієнтовно об 11:30 год. зі сторони м. Шпола та прослідує до пам’ятного меморіалу учасникам АТО. Церемонія прощання  відбудеться в с. Оситна, де і буде похований наш Герой. Прошу мешканців громади живим коридором зустріти Захисника та провести його в останню путь. 18 липня в громаді оголошую Днем жалоби, – написав міський голова.

Вадим Однокоз


Також Точка доступу писала, що на війні з росіянами загинув житель Кропивницького, солдат Олександp Pадіонов.

Олександр Радіонов


Фото з фейсбук-сторінок громад

Читайте також: Дощечки від Мишка: ветеран АТО мріє розвинути власну справу – ФОТО


Головне сьогодні