На Кіровоградщині через весняне водопілля оголосили червоний рівень небезпеки. Це найвищий із тих, що може бути, сказав під час брифінгу начальник відділу гідрологічних прогнозів Укргідрометцентру ДСНС Ілля Перевозчиков. Передає Точка доступу.

За інформацією рятувальників, на Кіровоградщині станом на 18 квітня залишаються підтопленими 87 будинків та 323 дворогосподарств.

Окрім Кіровоградської, червоний рівень небезпеки в Черкаській, Полтавській та Дніпропетровській. У Київській та Чернігівській областях рівень небезпеки – помаранчевий.

Найважча ситуація зараз на Дніпрі, сказав Ілля Перевозчиков.

Точно сказати про дату, на яку припаде пік водопілля, неможливо, тому що це – процес гідродинаміки, тобто руху води по руслу. В нас є, за прогностичними даними, період 10 днів, з 18 по 28 квітня. Саме в цей період ми очікуємо проходження максимальних рівнів.

А також зазначив, що 2022-2023 роки в плані гідрологічної ситуації є унікальними, оскільки формування такого водопілля востаннє спостерігалося у 2013 році.

Нагадаємо, внаслідок паводку в Світловодській громаді є підтоплення в кількох мікрорайонах міста, а також навколишніх садових товариств та дачних кооперативів. Про це у коментарі Точці доступу повідомив міський голова Світловодська Андрій Маліцький.

 


Фото: ДСНС

Читайте також: На Кіpовогpадщині з водосховища дістали тіло чоловіка


Головне сьогодні