У Кропивницькому виконуючий обов’язки директора ОКВП "Дніпро-Кіровоград" Олександр Пісний надав роз’яснення, чому абоненти водоканалу сплачують один з найбільших тарифів на водопостачання та водовідведення в Україні.

Про це Олександр Пісний розповів під час сьогоднішньої пресконференції, передає Точка доступу.

На сьогодні абоненти водоканалу сплачують за один кубометр води 44, 50 грн: 

  • за пoслуги з центрaлізoвaнoгo вoдoпoстaчaння 24,048 грн./м3 з ПДВ;
  • за пoслуги з центрaлізoвaнoгo вoдoвідведення 20,448 грн./м3 з ПДВ.

Так, Олександр Пісний зазначив, що на сьогодні тариф ОКВП "Дніпро-Кіровоград" є одним з найбільших серед водоканалів, але не найбільшим. На формування тарифу впливає ряд факторів, зокрема, протяжність мереж водогону, який складає 120 кілометрів. А також великі затрати на енергоресурси, які становлять близько 30% тарифу.

Зараз стоїть питання збільшення тарифу. У вартість, яка була закладена минулого року,  не заклали збільшення вартості електроенергії та збільшення заробітної плати. Тому сьогодні стоїть питання, що тариф на послугу може збільшитися на 1,5 гривні. Це обґрунтований тариф. Але ми прямуємо до його зменшення або утримання.

Сьогодні проводять комплексний аналіз та дослідження собівартості постачання води та аналізуємо можливості проведення енергоефективних заходів, проводимо модернізуючі заходи.

Читайте також: Кіровоградщина: новий очільник водоканалу розповів про перші кроки на посаді та подальші плани

Фото обкладинки: Укрінформ


Головне сьогодні