Сьогодні, 31 травня, у низці шкіл Кропивницького пролунали останні дзвоники. Журналісти Точки доступу побували на урочистостях в Преображенській гімназії – одному з найстаріших освітніх закладів міста, розміщеному в мікрорайоні Кущівка.

Святкова лінійка відбулася на подвір’ї школи. Присутні вшанували хвилиною мовчання полеглих захисників, висловили слова подяки усім нашим воїнам, завдяки яким свято стало можливим. Як зазначила ведуча заходу, серед тих, хто не повернувся з російсько-української війни, випускники школи та батьки деяких учнів. Досі у полоні воїни, які колись тут навчалися. Наймолодшому з них – 21 рік.

Під час лінійки прозвучали слова подяки педагогам від випускників – учнів двох дев’ятих класів. Напутнє слово дітям сказала одна з класних керівниць дев’ятого класу.

Для випускників цей день, звісно, радісний, адже на все життя вони запам’ятають цей випуск у таких умовах, коли воює вся Україна. Дорогі, діти, знаю вашу патріотичну позицію і позицію ваших батьків. Півтора року ми збирали допомогу для Збройних Сил, відвідували шпиталь… Тож хочеться сказати словами Василя Симоненка: "Ти знає, що ти людина, ти знаєш про це, чи ні…жити спішити треба, любити спішити треба, гляди ж не проспи". Благословляємо вас у добру путь і бажаємо усім нам найголовнішого – перемоги, – звернулася до присутніх директорка закладу Ірина Майстрова.

На завершення лінійки педагоги отримали грамоти за розбудову освітянського простору, а двоє випускників дали останній дзвінок. Дев’ятикласники отримають свідоцтва 16 червня.

Напередодні замість купувати квіти, дітей та батьків закликали задонатити на потреби армії – скриньку розмістили на видному місці. За пару годин вдалося зібрати понад шість тисяч гривень.

Останній дзвоник у Кропивницькому

Останній дзвоник, Кропивницький

Кропивницький

Дрон замість квітів

Дрон, а не квіти

Останній дзвоник

Квіти

Шкільна лінійка

Випускники в Кропивницькому

Випускний клас

Лінійка в школі

Випускники

Останній дзвоник

Випускний та останній дзвоник

Останній дзвоник у школі Кропивницького

Читайте також: Цьогоріч у Кропивницькому 145 претендентів на золоті й срібні медалі

Фото Григорія Зуба


Головне сьогодні