Неповнолітній підозрюваний у вбивстві 16-річної Вікторії Макаренко з Кетрисанівки колишнього Бобринецького, а нині Кропивницького району своєї провини не визнає.

Про це йдеться в ухвалі Бобринецького районного суду від 28 серпня 2021 року, повідомляє Точка доступу.

Підозрюваний — 16-річний житель с. Кетрисанівка. Навчається в бобринецькому ПТУ, раніше не судимий. За місцем проживання характеризується посередньо.

Як встановило слідство, 15 серпня 2021 року, близько 01:20, нетверезий хлопець перебував на вулиці Центральна в с. Кетрисанівка. Побачив потерпілу, яка йшла повз магазин "Гермес". Наздогнав дівчину і пішов разом із нею. Дорогою підозрюваний з потерпілою посварилися і юнак задумав убити дівчину. Вдарив її в обличчя, а потім рукою закрив рот і ніс, аби вона не могла дихати. В результаті насильницьких дій настала смерть неповнолітньої.

Аби приховати злочин, хлопець переніс тіло дівчини до недіючого та частково зруйнованого колодязя, що по вул. Урожайна. Помістив у басейн колодязя, прикидав його гіллям із дерев та скошеними травою і бур’янами. Місце реєстрації та фактичного проживання підозрюваного знаходиться на відстані близько 150 метрів від місця виявлення тіла потерпілої.

Відповідно до лікарського свідоцтва, "смерть неповнолітньої настала внаслідок механічної асфіксії від закриття дихальних шляхів, удавлення чи задушення з метою вбивства чи нанесення ушкодження", йдеться в ухвалі.

28 серпня неповнолітньому повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України (умисне вбивство). Санкція статті передбачає покарання від семи до 15 років тюрми.

У поданих слідчому судді матеріалах йдеться про те, що на взутті хлопця виявили кров та клітини з ядрами, генетичні ознаки яких збігаються із генетичними ознаками зразка крові потерпілої. Крім того, на речах дівчини виявили домішки крові та клітини з ядрами. Генетичні ознаки клітин крові належать, зокрема, підозрюваному.

Підозрюваний в свою чергу зазначив, що в ніч на 15 серпня перебував біля магазину "Гермес". Попрощався з компанією та близько 01:10 пішов додому й ліг спати. Прийшов додому о 01:20. Вважає, що речі потерпілої могли забруднитися у його кров з пальця правої руки, коли вона відбирала у нього кепку під час спільного відпочинку.

З показань свідків, рани на руці у хлопця під час відпочинку не було. Ушкодження з’явилося після виявлення тіла потерпілої. Футболка юнака під час її вилучення була замочена у миючому засобі, а кросівки, на яких виявили кров дівчини, були протерті. Кров підозрюваного виявили на білизні потерпілої під футболкою, що спростовує пояснення хлопця про забруднення кров’ю під час спільного відпочинку.

Враховуючи вищезазначене, суд обрав неповнолітньому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів. Строк тримання під вартою обчислюють з 15:10 28 серпня 2021 року.

Читайте також: На Кіровоградщині село шокувало вбивство школярки: всі деталі трагедії

Фото обкладинки: Ukrinform.ua


Головне сьогодні