У бібліотеці для юнацтва імені Євгена Маланюка 28 квітня відбудеться зустріч з письменницею Іреною Карпою і авторками збірки "Я не знаю як про це писати" .

Про це Точці доступу повідомили у пресслужбі бібліотеки.

Хто приїде?

У Кропивницький приїде Ірена Карпа – українська письменниця, кураторка курсу терапевтичного письма "My Story", і авторки Марина Лазовік, Марія Карапати, Олеся Філіпенко, Ніла Ревчук, Дарія Солодовник та Оксана Руденченко. Презентуватимуть збірку оповідань та есеїв "Я не знаю як про це писати".

Як зареєструватись?

Зареєструватись на зустріч можна за посиланням.

Або зателефонувати за номером телефону 066 888 47 60 (Тетяна).

Адреса: м. Кропивницький, вул. Володимира Панченка 6/15.

Зустріч відбудеться о 12.00 годині 28 квітня.

Запрошуємо зарядитися гарним настроєм, побувати в затишній творчо- літературній атмосфері, купити книгу з автографами авторок збірки та задонатити на ЗСУ, – закликають організатори.

презентують збірку "Я не знаю, як про це писати" у Кропивницькому

Довідка. Влітку 2022-го письменниця Ірена Карпа, проконсультувавшись із психологинею Ларисою Волошиною, започаткувала онлайн-курс "Терапевтичне письмо", де допомагала учасницям проговорювати пережитий біль та виплескувати емоції у власноруч написаних історіях. Ці заняття виявилися корисними та ефективними, тож Ірена продовжила працювати в напрямку творчого терапевтичного письма і заснувала курс "My Story", під час якого запропонувала студенткам попрацювати над досвідом, пережитим під час повномасштабної російсько-української війни. На курсі учасниці писали твори, в яких ділилися власними історіями чи історіями близьких людей, створюючи оповідання на основі реальних подій. Усвідомивши, що ці тексти справді варті уваги, у Ірени Карпи виникла ідея: "видати збірку текстів не професійних письменниць, а звичайних героїнь у надзвичайних обставинах". Так з’явилася збірка короткої прози "Я не знаю, як про це писати".

Читайте також: Гендерні міфи в спорті: чому суспільство диктує, якими видами спорту варто займатись жінкам


Головне сьогодні