Медики ставлять пораненим під час антитерористичної операції у східних регіонах України мешканцям Кіровоградщини діагноз ГРВІ.

Про це написав народний депутат Андрій Табалов у своєму блозі на сайті «Рідний Кіровоград».

«...не можу оминути увагою кричущий факт, про який мені стало відомо цього тижня. Медики з незрозумілих причин приховують справжні діагнози поранених в АТО. Про це заявляють матері й родичі бійців з Кіровоградщини, які звернулися в мою приймальню з проханням про допомогу, — йдеться у запису. — За словами жінок, деяким хлопцям (прізвищ просили не називати), які повернулись із зони бойових дій з кульовими пораненнями, ставлять діагноз… ГРВІ. Через це вони не можуть отримати статус учасників бойових дій і відповідно претендувати на пільги».

Нардеп уже звернувся звернувся до Міністерства оборони та Міністерства охорони здоров’я України з проханням перевірити ці факти.

Нагадаємо, 13 квітня 2014 року в. о. президента України Олександр Турчинов заявив: для того, щоб зупинити розгул тероризму, організованого російськими спецслужбами у східних регіонах України, Рада нацбезпеки та оборони розпочинає широкомасштабну антитерористичну операцію (АТО) з залученням Збройних Сил України.

20 червня Президент Петро Порошенко оголосив перемир’я до 22:00 27-го, але потім продовжив його ще на 72 години.

30 червня Порошенко заявив про припинення перемир’я та початок повномасштабних дій проти сепаратистів.


Головне сьогодні